REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Nikad skuplje teniske loptice: Bjeličin Union dobio 20.000 eura veću kaznu nego Bayern!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 12:02

Kaznu mora platiti i VfL Wolfsburg i to 10 tisuća eura

Nastavlja se istraga o prekidima utakmica uzrokovanih navijačkim prosvjedima protiv ulaska investitora u Njemačku nogometnu ligu u kojima su navijači na teren bacali pretežno teniske loptice. Nakon što su neki klubovi već saznali svoje kazne, sada je i Union Berlin došao na red. Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza kaznio je Union Berlin dosadašnjom rekordnom kaznom od 60.000 eura za nesportsko ponašanje navijača Irona.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Incidenti koji su uključivali bačene predmete poput teniskih loptica u četiri utakmice kažnjavani su pojedinačnim kaznama do 20.000 eura. Najveća ukupna kazna do danas bila je 40.000 eura za prvaka Bayern München prošlog tjedna, ali Bjeličini momci su sada prestigli i rekordne prvake.

Kaznu mora platiti i VfL Wolfsburg i to 10 tisuća eura. Od drugoligaša HSV mora izdvojiti 5000 eura, a SV Elversberg 600 eura. Trećeligaš MSV Duisburg kažnjen je sa 7500 eura, dok je njegov ligaški rival Erzgebirge Aue morao platiti kaznu od 300 eura.

Neposredno nakon raskida ugovora s investitorom i time prestanka prosvjeda, predstavnici nekoliko klubova založili su se za ukidanje kazni, no to se nije dogodilo. Dapače, njavljene su i buduće sankcije. DFB-ov kontrolni odbor je "dogovorio jedinstvenu liniju za rješavanje kašnjenja utakmica, što također podržava izvršni odbor DFB-a."



Tagovi

Union BerlinBundesligaKaznanavijači

Ostale Vijesti