Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Nigerijac koji je prošle sezone igrao za Osijek potpisao za talijanskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 31.01.21. | 14:02

Potpisao je ugovor do kraja sezone s mogućnošću produljenja.

Jerry Uche Mbakogu novi je član talijanskog drugoligaša Cosenze, potvrdili su iz njegovog novog kluba na društvenim mrežama.

Mbakogu je veći dio svoje karijere proveo na Čizmi, a jedina dva izleta van Italije imao je u KS Samari, gdje je bio na posudbi iz Caprija te Osijeka, čiji je član bio prošle sezone.

Stasiti Nigerijac pokazao je igračku kvalitetu, ali ne i dovoljnu razinu fizičke spreme pa su mu se tako u Gradskom vrtu odlučili zahvaliti nakon samo jedne sezone. U dresu Osijeka skupio je 10 nastupa u svim natjecanjima, a mrežu je uspio zatresti tek jednom – u Hrvatskom kupu protiv Vuteks Sloge.

Inače, Mbakogu ima dva pogotka i dvije asistencije u Serie A, dok je ipak puno veći trag ostavio u Serie B gdje ima 152 nastupa, 42 pogotka i 27 asistencija.

U novom klubu društvo će mu praviti Kristijan Matošević, bivši hrvatski U-18 reprezentativac kojeg je Cosenza kupila od Triestine na početku ove sezone za 100 tisuća eura. Matošević trenutno ima status rezervnog vratara te još uvijek čeka na svoj debi u dresu Cosenze.


Tagovi

Jerry MbakoguOsijekCosenzaSerie BHNLPrva HNL

Ostale Vijesti