MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images
MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images

Nigerija se iskupila za poraz, Tanzanija nadvisila direktnog rivala (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 20:25

Zahuktavaju se afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Danas je odigrano sedam utakmica afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a osma između Mauritanije i Tunisa počinje u 21 sat. Najviše interesa privukla je utakmica u Bangui u Srednjoafričkoj republici. Prije nekoliko dana Srednja Afrika je šokirala Nigeriju u Lagosu, no u uzvratu su se Super Orlovi uspjeli revanširati za poraz i slavili su 2:0 pogocima Baloguna (VIDEO) u 29. i Osimhena u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela (VIDEO).

Nigerija je ostala na dva boda prednosti ispred Zelenortske republike koja je golom Ryana Mendesa u 90. svladala Liberiju (VIDEO). Zelenortska republika u idućem kolu dočekuje Srednjoafričku i ako pobijedi u posljednjem kolu u Lagosu će protiv Nigerije odlučivati o plasmanu u iduću rundu kvalifikacija.

U grupi B Ekvatorska Gvineja nije uspjela svladati Zambiju u Lusaki te su joj ostale šanse za plasman u iduću fazu kvalifikacija jer je Tunis odigrao neočekivanu 'nulu' na gostovanju kod Mauritanije. Gol za Zambiju zabio je Sakala u 65. (VIDEO), a konačnih 1:1 postavio je Bikoro u 82 (VIDEO). Tunis si je remijem kod Mauritanije dosta zakomplicirao situaciju budući da u idućem kolu gostuje kod Ekvatorske Gvineje.

Reprezentacija Malija napravila je veliki korak prema plasmanu u iduću rundu svladavši Keniju pogotkom Ibrahima Konea kojem je to bio četvrti pogodak Kenijcima u razmaku od tri dana. U igri uza treći krug ostala je Uganda koja je kao i prije tri dana svladala Ruandu, a, kao i prije tri dana, pogodak je zabio napadač Hapoel Hadere Fahid Bayo.

U skupini J Tanzanija je nadvisila Benin u Cotonou a jedini pogodak na utakmici zabio je Msuva u ranoj fazi dvoboja. Na taj način zakomplicirala se situacija u posljednjoj grupi, a DR Kongo propustio je skočiti na čelo ljestvice gostujućim 0:1 porazom od Madagaskara (Rakotoharimalala 1').



Tagovi

Nigerijanigerijska nogometna reprezentacijaMaliTunisKvalifikacije za Svjetsko prvenstvokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineVictor Osimhen

Ostale Vijesti