REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Nica nadigrala Parižane i zasluženo uzela bodove skupocjenim zvjezdama

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.03.22. | 23:23

U utakmici u kojoj su na terenu bili i Lionel Messi i Neymar, ipak se osjetio izostanak Kyliana Mbappéa, jer je PSG izgledao rastrgano i neuigrano, bez jasne ideje što želi na terenu

Skupocjene zvijezde PSG-a mogu biti poprilično sretne što su Allianz Rivieru napustili s minimalnim porazom od 0:1. Domaća Nica je izdominirala Parižane na svom travnjaku i apsolutno je zasluženo upisala pobjedu.

U utakmici u kojoj su na terenu bili i Lionel Messi i Neymar, ipak se osjetio izostanak Kyliana Mbappéa, jer je PSG izgledao rastrgano i neuigrano, bez jasne ideje što želi na terenu. Nica je izgledala puno bolje i opasnije, s konkretnijim prilikama i već je Amine Gouiri u ranoj fazi utakmice bio blizu da domaćine dovede u vodstvo i to u dva navrata. Prvi pokušaj ne natjerao Keylora Navasa na sjajnu intervenciju, dok je drugi bio malo neprecizan.

Pablo Rosario je trebao bolje reagirati pri svom udarcu glavom koji je otišao preko grede, a za koji mu je asistirao Melvin Bard.

U PSG-u je najaktivniji bio Angel Di Maria čiji je pokušaj nakon solo prodora zaustavio vratar Walter Benitez. U međuvremenu su se Messi i Neymar ukazali na terenu, ali samo u situacijama kada bi sucu prigovarali oko prekršaja igrača Nice. Igrački je dvojac bio potpuno sterilan.

Onda je konačno Nica naplatila svoju bolju igru. Dva igrača s klupe su skuhala pobjednički pogodak u 88. minuti. Calvin Stengs je poslao upotrebljiv centaršut na drugu stativu odakle ga je pod gredu zakucao Andy Delort.

Delortov pogodak pogledajte OVDJE

Pred Mauricijom Pochettinom su, dakle, još teži dani jer PSG nikoga nije uvjerio u svoju igru. U srijedu igraju protiv madridskog Reala u Ligi prvaka i puno toga će se trebati popraviti u igri Parižana do tada ako žele sačuvati prednost od 1:0.


Ligue 1, 27. kolo, rezultati i parovi

petak, 4. ožujka

Lorient – Lyon 1:4


Subota, 5. ožujka

Lens – Brest 0:1

Nice – PSG 1:0


Nedjelja, 6. ožujka

St. Etienne – Metz 13.00

Bordeaux – Troyes 15.00

Nantes – Montpellier 15.00

Reims – Strasboueg 15.00

Rennes – Angers 15.00

Lille – Clermont 17.05

Marseille – Monaco 20.45



Tagovi

Ligue 1PSGNiceLionel MessiNeymarMauricio Pochettino

Ostale Vijesti