Ni Liverpool, ni Chelsea: Coutinho se vraća na Otok?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 09:03

Engleski mediji javljaju kako je sve spremno da se krene u realizaciju transfera.

Naime, iako je Brazilac neosporno fantastičan igrač, trenutno postoje razni problemi vezani uz njegovu budućnost.

Prije svega, valja istaknuti kako povratak na Camp Nou nije opcija. Setien je u prisilnoj pauzi posložiom momčad i točno zna kako želi izgledati dogodine. Budući da Barca igra sustav koji ne odgovara pretjerano Coutinhu, a uz to Brazilac nije navikao biti „treći igrač“ momčadi, izvjesno je kako od njegovog povratka na Camp Nou neće biti ništa.

Nadalje, slična je situacija kad je riječ o Liverpoolu. Klopp je svoju „mašineriju“ namjestio na taj način da mu igrač profila kao što je Coutinho u ovom trenutku može postati veći teret nego snaga. Isto tako, Liverpool bez Coutinha očito može, a ne treba zaboraviti da je odlaskom u Barcu postao „persona non grata“ na Anfieldu.

Neki mediji pisali su o potencijalnom odlasku u Inter, također jedan od njegovih bivših klubova, ali Conteov sustav igre nešto je u što se Coutinho nikako ne uklapa pa je tako teško za oćekivati da će Nerazzurri izdvojiti ogroman novac za nekoga tko im vrlo vjerojatno neće biti od velike korisiti u borbi za Scudetto ili „ušati trofej“ Lige prvaka.

Iako su Englezi pisali o Tottenhamu i Chelseaju, posljednje informacije govore kako je on ipak najbliži Arsenalu. Pijetlovi su ispali iz svih kombinacija, a razlog tomu leži u više toga. Kao prvo, Mourinho traži drugačiji profil igrača. Kao drugo, Tottenham je ove sezone podbacio te Coutinho nije zainteresiran biti dio „sekundarne momčadi“ engleskog prvenstva koja praktički nema nikakve mogućnosti za osvajanje nekog velikog trofeja.

Nakon raznih kalkulacija, priča se okrenula u korist Topnika koji su sada najbliži tomu da potpišu ovog vrhunskog veznjaka. Arteta je u procesu građenja nove momčadi, a Coutinho bi u njoj bio „alfa i omega“, a upravo je to nešto što trenutni član Bayern Munchena želi.

Mnogi smatraju kako ovog ljeta neće biti velikih transfera, ali Topnici bi mogli biti prvi koji će „odriješiti kesu“ kako bi u svoje redove doveli igrača svjetske klase. Točnih podataka oko iznosa transfera nema, ali nema sumnje da ga Barcelona neće pustiti „tek tako“ budući da su za njegove usluge u siječnju 2018. godine izdvojili 145 milijuna eura.

Za kraj dodejmo kako je ove sezone Coutinho odigrao 32 utakmice u svim natjecanjima, a može se pohvaliti s devet pogodaka i osam asistencija.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiCoutinho

Ostale Vijesti