REUTERS/David Klein/File Photo
REUTERS/David Klein/File Photo

Newcastle pronašao trenera, klupu preuzima talentirani engleski strateg

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 05.11.21. | 09:26

Vodio je klub od četvrte do Premier lige, a novim vlasnicima pao je izbor na njega nakon što ih je Emery odbio

Ulaskom saudijskog kapitala Newcastle je postao klub s najbogatijim vlasnicima na svijetu, a nakon otkaza Steveu Bruceu krenuli su u potragu za novim trenerom. Glavni favorit bio je Unai Emery koji je s Villarrealom prošle sezone osvojio Europsku ligu što mu je bio četvrti trofej ovog natjecanja.

No španjolski trener javno je obznanio da ništa osim ostanka u Villarrealu ne dolazi u obzir i time otklonio svaku mogućnost preuzimanja klupe Newcastlea. Čelnici engleskog kluba pokušali su privoliti Antonia Contea i Erica ten Haga, ali oni su se pokazali kao nemoguća misija. Conte je preuzeo Tottenham, a ten Hag je odlučio nastaviti raditi dobar posao u Ajaxu.

Daleko su bili odmakli i razgovori s Paulom Fonsecom koji su na kraju propali.

Stoga su se čelnici Newcastlea okrenuli nekadašnjem engleskom hit treneru Eddie Howeu. Kako javlja dobro obaviješteni Skyov reporter Fabrizio Romano, Howe će potpisati ugovor do 2024. godine, a službena objava dogovorenog posla se očekuje uskoro.

Engleski trener je trenutno nezaposlen, a proslavio se vodeći Bournemouth koji je vodio od 2008. do 2011. godine u prvom mandatu i od 2012. do 2020. u drugom. Jednu sezonu je vodio i Burnley, a s Bournemouthom je od dna League Two stigao do Premier lige u šest i pol godina.

U karijeri je vodio 545 utakmica. Ima 228 pobjeda, 114 remija i 203 pobjede te 41.83 posto pobjeda.

 


Tagovi

Eddie HoweNewcastleNewcastle UnitedUnai Emery

Ostale Vijesti