REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Newcastle predstavio Wooda, samo su Cristiano Ronaldo i Batistuta bili skuplji u tim godinama

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 11:36

Jesu li mogli bolje za ove novce?

Panika vlada na St. James Parku, a u panici dolazi i do poteza koji ostavljaju upitnike nad glavama promatrača. Newcastle je u poziciji spašavanja iz zone ispadanja iz Premier lige, ali i saudijskog kapitala koji je injektiran u klub prošle godine. Na raspolaganju za ovaj prijelazni rok su imali oko 200 milijuna eura, a blago rečeno potreban je remont cijele momčadi. Prvo pojačanje bio je engleski reprezentativac Kieran Trippier kojeg su platili Atletico Madridu 15 milijuna eura, a drugo je danas potvrđeno.

Newcastle je danas službeno predstavio Chrisa Wooda kao novo pojačanje u napadu. Ovog 30-godišnjaka su platili Burnleyju 30 milijuna eura i ponosno na službenim kanalima objavili 'We've got Wood!', iako su navijači dojma da je u ovom poslu puno bolje prošao Burnley. Oni ga nisu htjeli prodati, a onda su se u Newcastleu sjetili da aktiviraju otkupnu klauzulu.

U ovom rasipanju saudijskih milijuna Wood je dobio ugovor na dvije i pol godine, a već od idućeg vikenda ima pravo nastupa za Svrake. Hitna potraga za rješenjem u napadu s obzirom da je ponajbolji igrač Callum Wilson ozlijeđen primorala je čelnike Newcastlea da posegnu duboko u džep.

„Chris je važan potpis za nas u ključnom trenutku i jako sam zadovoljan što smo uspjeli brzo krenuti i dovesti ga ovdje“, izjavio je trener Eddie Howe nakon predstavljanja novog pojačanja.

Wood je novozelandski reprezentativac s 27 golova u 57 nastupa, a u Premier ligi je upisao 153 nastuoa i zabio 50 golova. Tijekom karijere igrao je za WBA, Barnsley, Brighton, Birmingham, Bristol, Millwall, Leicester, Ipswich, Leeds i Burnley. Zanimljiv je i podatak da je treći 30-godišnjak u povijesti po iznosu odštete koja je plaćena za nekog igrača iza tridesete. Naime, ispred njega su tek Cristiano Ronaldo i Gabriel Batistuta za koje je bio plaćen veći iznos u tridesetima.

Juventus je Real Madridu platio 117 milijuna eura za Ronalda u sezoni 2018./19., a Batistuta je iz Fiorentine išao u Romu za oko 36 milijuna eura.


Tagovi

Premier ligaNewcastle UnitedChris Wood

Ostale Vijesti