REUTERS/Massimo Pinca/File Photo
REUTERS/Massimo Pinca/File Photo

Nevjerica u Milanu: Otkazi Maldiniju i Massari, čeka se samo da postane službeno

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 09:10

Američki gazde mijenjaju vođe sportskog sektora, ali ne diraju trenera

Paolo Maldini odlazi iz Milana! Sportski direktor i igračka legenda, ikona Rossonera, nije preživio sastanak s američkim gazdom kluba Gerryjem Cardinaleom. Čeka se samo službena objava, piše La Gazzetta dello Sport.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nelsužbeno, nisu se našli oko “novog kursa” po kojem bi sedmerostruki prvak Europe trebao ploviti. Lanjski naslov prvaka Italije, senzacionalno osvanje Scudetta (neplanirano!), pa ovosezonski polufinale Lige prvaka te plasman u sljedeću očito – za razliku od navijača - nisu bili dovoljan kredit vlasniku (fond RedBird). Očito su mnogi problem bili ispod površine…

RedBird očito nije bio zadovoljan kako sezonskim učinkom, s petim mjestom koje je tek kaznom koju je Juventus pretvorio u četvrto, tako i s ljetnim ulaganjima, s Charlesom De Ketelaereom i Divockom Origijem, simbolima izbora koji nisu dali rezultate na terenu. No, jasno je da nešto ne štima u odnosu Maldinija i vlasnika, bez obzira na pobjede i poraze. Maldini, nakon kompliciranih godina u vezi s tadašnjim predsjednikom uprave Ivanom Gazidisom, potpisao je dvogodišnju suradnju 30. lipnja 2022. Taj mu je ugovor jamčio potpunu autonomiju u tehničkom području, u okviru proračuna koji su utvrdili vlasnici. Iako su se svečano rukovali, obostrana ljubav nikad nije bila potpuna. S Maldinijem odlazi I sportski direktor Ricky Massara, vrlo blizak Maldiniju, čovjek koji je operativno vodio pregovore s igračima u proteklim godinama uspona na talijanski i europski vrh.

A Stefano Pioli? Trener će ostaje na klupi Milana, uvjerena je Gazzetta. Trener je uvijek imao povjerenje vlasnika i dobio je javnu zahvalnost i od Cardinalea i od Furlanija. Reorganizacija bi tek trebala biti detaljno definirana, ali logično je zamisliti da bi Pioli imao veću moć odlučivanja na tržištu. Neizbježno padaju na pamet njegove riječi s kraja svibnja:

“Ako želimo biti konkurentni da osvojimo prvenstvo I dođemo do polufinala Lige prvaka, jasno je da momčad mora napredovati”.

Maldini je u klub primamio Thea Hernandeza, Rafaela Leaa (potpisao novi ugovor!), Oliviera Giroudfa, Fikayu Tomorija, Mikea Maignana, pa zahvalnog igrača Radu Krunića, a dok je još u Milanu bio Zvone Boban, htio je tadašnjeg Dinamovog vezista Danija Olma, nije baš netko tko “nema pojma”. Uostalom, Pioli je bio Maldnijev (i Bobanov!) izbor. No, Amerikanci na čelu Milana imaju drugu logiku, oni su gazde, oni odlučuju. Nakon gotovo 40 godina Maldini je od svog kluba, eto, doživio čuti: “Adio, Paolo”…

La Repubblica izvještava da su vratar Mike Maignan i branič Theo Hernandez među igračima Milana koji su najviše razočarani odlaskom Maldinija i Massare i sada važu hoće li otići ovog ljeta. Na društvenim mrežama razočaranje je emotikonom izrazio i Rafa Leao… (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Paolo MaldiniMilanSerie AStefano Pioli

Ostale Vijesti