Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Neven Đurasek za Germanijak: "Želim se u Ukrajini dokazati da sam igrač za Dinamo"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 09:39

Vezni igrač lani je bio član Varaždina a sada je na posudbi u ukrajinskom Dnjipru-1 kod Igora Jovićevića

Dugo je trajala priča oko Nevena Đuraseka i njegova budućeg kluba. U Varaždinu je završio priču silaskom u 2. HNL, iako je ovaj Dinamov veznjak zapravo najmanje kriv za takav epilog. On je svoje dao… Potom je s U-21 reprezentacijom bio na Euru, pa nakon Španjolske produžio na odmor.

Uhvatili smo ga prije desetak dana. Informacija je bila da čeka liječnički pregled u Dnjipru i da će se pridružiti momčadi Igora Jovičevića.

Ne znam tko ti je informator, ali ja sam u Dubrovniku s curom na odmoru”, poslao je poruku.

Od tada su Đuraseka smjestili u Goricu, ponovno se spominjala Rijeka koja ga je htjela još na zimu, da bi na kraju ipak završio tamo gdje smo ga detektirali ranije.

“Evo, danas su riješeni svi detalji. Dinamo i Dnjipro su dogovorili posudbu s pravom otkupa, već sam se pridružio suigračima i napokon se mogu posvetiti nogometu”, javio se ozarena glasa iz Ukrajine.

Krenuli smo redom. Rijeka, Gorica…

“Ma nema se tu što za pričati. S Rijekom se nisam dogovorio oko financija, s Goricom smo pričali ali Ukrajina je bila prva opcija. No, kako sam igrač Dinama morao sam čekati da se klubovi dogovore”.

Đurasek je bio velika želja Igora Jovićevića, trenera Dnjipra-1. Već su nekoliko puta pričali o mogućem angažmanu, ali trebalo je naoružati se strpljenjem.

“Igor je tu napravio veliku ulogu. Pred kraj prošle sezone me kontaktirao i rekao mi svoju viziju i razmišljanja. Odmah me zainteresirala ta priča, ali htio sam vidjeti što je s Dinamom. Bilo je tu još nekih opcija, ali na kraju je presudio taj razgovor s Jovićevićem”.

Na kraju se, eto, nije pronašlo mjesta za Đuraseka među 40 igrača koje Krznar ima na raspolaganju. Iako malo čudno, no u Maksimiru imaju svoje vizije.

“Trebao sam i očekivao priliku, ali kako ona nije došla onda imam novu šansu vratiti se u Dinamo kroz igre u Ukrajini. Pa ćemo vidjeti kuda me vodi taj put. Imam samopouzdanja, prvi dojmovi su odlični i mislim da je sve na meni. Ne bojim se izazova jer mi je cijela karijera izazov”, jasan je Đurasek koji je već nekoliko dana stanovnik grada koji slovi za važno industrijsko središte Ukrajine.

“Pa ne čudim se tome jer je grad podijeljen na pola. Jedna dio je baš industrijski, ne znam kako da ga drugačije opišem. Međutim, čim prijeđete most na rijeci Dnjepar, pruža se noviji dio grada gdje su parkovi, šetnice, restorani… Mali mi je problem bio što rijetko tko zna engleski pa je bilo sporazumijevanje “rukama i nogama”. Međutim, svi su vrlo srdačni i gostoljubivi i na svakom koraku trude se pomoći. Prvi dojam je odličan, neka tako i ostane”, završio je Đurasek svoju prvu priču iz Ukrajine.


Tagovi

Neven ĐurasekDnjiproIgor Jovićević

Ostale Vijesti