Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Nenad Bjelica preuzima hit prošlosezonske Bundeslige?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 11:51

Prošle sezone Union se borio za naslov prvaka, a sada je na pragu ispadanja...

Pouzdani talijanski transfer-insajder, Gianluca Di Marzio na svojem Twitter profilu objavio je jednu vrlo zanimljivu informaciju - Nenad Bjelica je vrlo blizu preuzimanja klupe Union Berlina!

Nenad Bjelica je već igrao u Bundesligi, za FC Kaiserslautern, od 2001. do 2004., a od početka stoljeća živi na njemačkom govornom području, budući da je poslije Kaiserslauterna prešao u Austriju u kojoj je završio igračku i započeo trenersku karijeru, te mu jezična barijera ne bi trebala predstavljati problem. Nakon što je vodio klubove iz Austrije, Italije, Poljske, Hrvatske i posljednje Turske, Bjelica bi mogao, ako je vjerovati inače pouzdanom Di Marziju, preuzeti klupu Union Berlina trenutno pretposljednje momčadi Bundeslige za koju nastupa hrvatski reprezentativac Josip Juranović.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Union je bio hit prošlosezonskog prvenstva, vrlo dugo su bili kandidati za naslov i izborili su povijesni nastup u Ligi prvaka. No, ove sezone im ide jako loše. Nakon 12 utakmica imaju tek sedam osvojenih bodova, dok u Ligi prvaka imaju bod iz četiri utakmice. Nakon 0-4 poraza, odnosno 14. utakmice bez pobjede, u kojima je Union upisao samo jedan remi i 13 poraza, klub se razišao s Ursom Fischerom.

Momčad je u nedavnom 1-1 remiju s Augsburgom (Dion Drena Beljo nije ulazio u igru, a Juranović je ušao u 76.), vodio v.d. trenera Marco Grote, no Union sada traži novog trenera koji bi, po svemu sudeći, mogao postati proslavljeni hrvatski stručnjak... (G)



Tagovi

BundesligaUnion BerlinNenad BjelicaJosip Juranović

Ostale Vijesti