MARTIN RICKETT/Action Images
MARTIN RICKETT/Action Images

Nema napadača, nema problema: Dias i Stones zakucali Čekićare za 20. pobjedu zaredom

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 15:25

Mirno, suvereno, rutinski.

Prva utakmica 26. kola engleske Premier lige nije razočarala. Manchester City slavio je rezultatom 2:1, a zanimljivo je kako su oba pogotka domaćeg sastava postigli središnji braniči – Ruben Dias i John Stones.

Tokom svih 90 minuta gledali smo utakmicu kakvu smo zapravo i očekivali. Posjed lopte je uglavnom bio na strani Građana, oni su kružili oko obrane gostiju u kojoj su teško uspijevali pronaći neku pukotinu, dok je momčad iz Londona uglavnom prijetila iz kontranapda.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo točno nakon pola sata igre. De Bruyne je prekrasnom loptom pronašao Diasa koji je ostao u napadu kod Građana nakon jednog prekida, Portugalac nadvisuje svog čuvara i lako poentira kraj nominalno drugog vratara West Hama, Randolpha – 1:0

City je u tim trenucima izgledao dobro, dominantno, suvereno. Igrali su točno onako kako svi od njih očekuju, ali usprkos svim silnim pripremama Davida Moyesa i njegovog stožera, protiv kvalitete se teško boriti.

No, nekad je i to moguće.

U 43. minuti je vezna linija domaćeg sastava neoprezno izgubila loptu na svojoj polovici, uslijedila je brza kontra koju je u konačnici završio Antonio nakon što ga je prethodno uposlio Lingard. Da budemo precizniji, Lingardov udarac je išao prema golu, ali je Antonio svega nekoliko metara preusmjerio loptu koja je ionako išla u mrežu i svojem suigraču ukrao gol, a Coufalu asistenciju – 1:1

U nastavku utakmice, pogodak Čekićara nije pretjerano promijenio odnose na terenu. I dalje su Građani bili dominantni, dinamika igre bila je ista kao i na 1:0 i na 1:1, a u konačnici su stari došle na svoje mjesto u 68. minuti kad je pogodak zabio Stones.

Mahrez je vagao svojeg čuvara, svi su zaboravili na Johna Stonesa koji je potpuno sam na pet metara, lopta Alžirca ide ravno na njegovu nogu, a on manirom klasnog centarfora rutinski postiže pogodak koji će se u konačnici pokazati i odlučujućim – 2:1

Do kraja utakmice nekih većih prilika nije bilo s tim da su gosti mogli do poravnanja u sudačkoj nadoknadi da je Diop bio za dva koraka brži.

City je, s utakmicom više, sad otišao na 13 bodova od drugoplasiranog gradskog rivala Uniteda, dok je West Ham ostao na četvrtom mjestu iako im sada prijeti mogućnost da ih prestigne Chelsea koji od njih ima dva boda i utakmicu manje.

U nešto kasnijem ogledu, WBA je s minimalnih 1:0 bio bolji od Brightona. Pogodak odluke, kako se ispostavilo, zabio je Bartley u 11. minuti susreta. Gosti su bili prilično nekoncentrirani - Gross i Welbeck su promašili kaznene udarce, u 19. i 75. minuti, a Dunkov pogodak poništen je nakon VAR provjere u 30. minuti utakmice.

Potom je odigran susret između Leedsa i Aston Ville, a slavili su gosti iz Birminghama s minimalnih 1:0. Utakmicu je odlučio El-Ghazi na samom startu, u 5. minuti susreta.

Na samom kraju danas, od 21h, igrali su Newcastle i Wolverhampton te su remizirali 1:1 - za domaćina je zabio Lascelles u 52. minuti, da bi Neves zabio za konačnih 1:1 u 73. minuti susreta.



Tagovi

Manchester CityWest HamJohn StonesRuben DiasPep Guardiola

Ostale Vijesti