EXPA/ laPresse/ Filippo Rubin
EXPA/ laPresse/ Filippo Rubin

Nekadašnji branič Hajduka i Rijeke nakon pola godine mijenja klub

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 19.07.22. | 21:30

Tek u jednoj utakmici je dobio punu minutažu u klubu koji se vratio u Serie A, a dijeli ga još liječnički i potpis od ostanka u Italiji

Prošle zime momčad Leccea pojačao je bivši stoper Hajduka i Rijeke Lorenco Šimić. Bio je to njegov povratak u Italiju gdje je ranije branio boje Sampdorije, koja ga je kupila od Hajduka za 1.5 milijuna eura, te na posudbama u Empoliju i SPAL-u. Sampdorija ga je slala i na posudbu u Rijeku gdje nije odigrao nijednu utakmicu, a otišao je kao suspendiran s Rujevice. Okušao se i u Slovačkoj gdje je igrao za Dunajsku Stredu, a onda je za 250 tisuća eura prešao u poljski Zaglebie Lubin.

S poljskim klubom je protekle zime sporazumno raskinuo i vratio se u Italiju, a to na kraju s obzriom na dobivenu minutažu izgleda nije bio pogodak. Upisao je Šimić sedam nastupa za Lecce koji je osvojio Serie B, a samo u jednom susretu dobio je 90 minuta. Kako javljaju talijanski mediji, u klubu nisu previše računali na njega pa je krenuo u potragu za novom sredinom.

Već neko vrijeme spominjao se interes Ascolija, a transfer bi uskoro trebao biti i služben. Nekadašnju nadu Hajduka čeka sutra liječnički pa potpis ugovora za ostanak u Italiji. Ascoli je prošle sezone završio na šestom mjestu u Serie B te su igrali doigravanje za Serie A. U playoffu ih je izbacio Benevento koji je sezonu završio na jednom mjestu iza njih.

(K.M.)


Tagovi

LecceLorenco ŠimićSerie B

Ostale Vijesti