REUTERS/Heuler Andrey
REUTERS/Heuler Andrey

Nekadašnja želja Hajduka postaje slobodan igrač, s njim odlazi i hrvatski veznjak

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 08:45

Napadač je bio na radaru Bilih pretprošle zime

Bila je zima 2020. godine, a tadašnji sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija imao je dvije mete za zimska pojačanja, bivše igrače Sarajeva Nihada Mujakića u obrani i Hamzu Čatakovića u napadu. S prvim je prošlo sve glatko kod dovođenja pa je stigao na posudbu iz belgijskog Kortrijka s pravom otkupa, ali velika je vjerojatnost da Hajduk neće iskoristiti tu opciju.

Kod 24-godišnjeg Čatakovića je zapelo u pregovorima s Trenčinom za koji je stasiti napadač igrao. Naime, Slovaci su tražili previše novca za posudbum, a oko uvjeta otkupa se nisu uspjeli ni dogovoriti pa je Hajduk tada odlučio da neće razvijati tuđeg igrača s obzirom na previsoku cijenu.

BiH napadač tada je produžio ugovor s Trenčinom za još godinu i pol u koji je stigao u ljeto 2017. godine, a čini se da sa Slovacima više neće produživati i da će ubrzo potražiti novu sredinu. Za slovački klub upisao je 124 nastupa i postigao 45 golova u četiri godine u svim natjecanjima.

Već ranije smo pisali da će Trenčin ovog ljeta napustiti bivši veznjak Hajduka Ante Roguljić, a odlascima će se pridružiti veznjak Tomislav Knežević. On je u Trenčin stigao iz Dinama na ljeto 2019. godine, a u drugoj polovici ove sezone bio je na posudbi u Rudešu i upisao 10 nastupa te jedan gol i asistenciju u 2. HNL. Kako stoje stvari, nekadašnjem U-17 reprezentativcu Slovaci neće produžiti ugovor pa će i on ubrzo postati slobodan igrač na tržištu.


Tagovi

HajdukHamza ČatakovićAnte RoguljićTomislav KneževićHNL

Ostale Vijesti