ANDY RAIN/Action Images
ANDY RAIN/Action Images

Neizvjesna budućnost De Gee na Old Traffordu, United mu već pronašao zamjenu?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.06.23. | 12:07

Osim na vratarskoj poziciji Crveni Vragovi nastoje dovesti centralnog napadača i veznjaka.

David De Gea član je Manchester Uniteda od 2011. godine kada je kao talentirani 20-godišnjak stigao iz Atletico Madrida za 25 milijuna eura. De Gea je u tih spomenutih 12 godina branio na 545 utakmica za Manchester United, a možda bi se, nakon neočekivanog raspleta događaja, mogao i zadržati na toj brojci. De Gei, naime, ističe ugovor s Manchester Unitedom za dva dana, a novi još nije potpisao.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igrač i i klub su se sve dogovorili, De Gea je čak pristao na smanjenje plaće koja je iznosila oko 400 tisuća eura tjedno, odnosno, odnosno više od 20 milijuna eura godišnje, čime je Španjolac bio najbolje plaćeni golman svijeta. No Manchester United se, javlja The Athletic, u posljednji trenutak povukao iz pregovora. Klub je De Gei ponudio još manji ugovor od prvotno dogovoren i sada je loptica prebačena na stranu španjolskog vratara koji bi želio ostati u Manchesteru.

No, bi li pristao na to dodatno smanjenje plaće? Vidjet ćemo, posebno jer za njega postoji ogroman interes iz Saudijske Arabije koji mu nude još ogromniji iznos, bolji ugovor nego dosadašnji u Unitedu.

The Athletic također navodi da je United već ostvario kontakte s Interom i prvim vratarom viceprvaka Europe Andreom Onanom koji je u Inter stigao besplatno, s Nerazzurrima ima ugovor do 2027. i Inter bi na njemu mogao ostvariti značajan prihod.

Druga opcija za Crvene Vragove, u slučaju odlaska De Gee i nedolaska Onane, je promoviranje Deana Hendersona u prvog golmana. Iza Hendersona je jako dobra sezona provedena na posudbi u Nottingham Forestu u kojoj je dokazao da može uspješno braniti na najvišoj razini.

Osim na vratarskoj poziciji Crveni Vragovi nastoje dovesti centralnog napadača i veznjaka. Napadačke opcije svele su se na dva imena, Rasmusa Hojlunda iz Atalante i Randala Kolo Muanija iz Eintrachta, a Erick ten Hag ozbiljno radi i na dovođenju Masona Mounta iz Chelseaja, koji bi pojačao sredinu Unitedove formacije. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

David De GeaManchester UnitedAndre Onana

Ostale Vijesti