REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Navijači Juvea, radujte se: Dokapetan potpisuje novi ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 18:37

Tekući mu ističe na kraju sezone

Paulo Dybala i Juventus postigli su dogovor oko potpisa novog ugovora o suradnji. "Desetka" Stare dame u Torinu će do 2025. zarađivati do deset milijuna eura po sezoni, javlja Gazzetta.

U klub je stigao iz Palerma u ljeto 2015. za 40 milijuna eura i prema Transfermarktu tijekom više od šest godina u crno-bijelom dresu upisao 260 službenih nastupa, zabio 103 pogotka i dodao 43 asistencije. Dybala je ujedno i dokapetan momčadi, a za odgovor na pitanje zašto važno je poznavanje situacije na talijanskom nogometnom tržištu.

Kada je Dybala tek stigao u klub, uz kapetana Giorgija Chiellinija u obrani je stajao Leonardo Bonucci. Međutim, iskusni stoper je 2017. odlučio otići u redove rivala Milana. Ubrzo je shvatio da je to bila početka i već se idućeg ljeta vratio Torino, ali time je ostao bez mogućnosti da jednog dana kapetansku vrpcu preuzme od Chiellinija.

"Kapetan i vicekapetan kluba određuju se prema tome koliko su dugo igrali u ekipi. Chiellini je najiskuniji, a slijedi ga Dybala. Bonucci je otišao na jednu sezonu, donio je takvu odluku i ako želi kapetansku traku mora ju kupiti te igrati s njom na ulici. Leo je toga svjestan", izjavio je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

S obzirom na to da Chiellini već ima 37 godina, izvjesno je da bi vrpcu ubrzo mogao preuzeti upravo Dybala. 27-godišnji argentinski napadač ove je sezone u šest nastupa zabio tri gola, a prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura.



Tagovi

ItalijaJuventusPaulo Dybala

Ostale Vijesti