REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Navijači izviždali Messija, Saudijci uvjereni da je potpis samo pitanje dana!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.06.23. | 08:52

PSG na društvenim mrežama gubi sljedbenike budući da je Argentinac odigrao svoju posljednju utakmicu za sastav iz Pariza, dok se u slučaju Ramosa, koji je u neuspješnoj oproštajnoj utakmici čak i poentirao, još uvijek ne zna jedna stvar – hoće li nastaviti s Messijem ili se vraća svojem starom prijatelju Cristianu?

Domaćim porazom od Clermonta (2-3), nogometaši PSG-a zaključili su još jednu, relativno uspješnu sezonu. Budući da su novi prvaci, ne može se konstatirati da su u potpunosti podbacili, ali kad u svojoj svlačionici imate Mbappea, Messija, Ramosa, Marquinhosa, Neymara, Donnarummu i ostale megazvijezde, jasno je zašto se sve osim osvajanja Lige prvaka (uz, naravno, prvenstvo i Kup) ne smatra idealnim.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Komnen Andrić imat će priču za cijeli život. Njegova nova momčad, u čijim je redovima u svojoj prvoj sezoni u Ligue 1 skupio četiri pogotka i tri asistencije, je potpuno neočekivano pobijedila pariški sastav. Srpski napadač na terenu je bio tek posljednjih 10-ak minuta, ali to mu sasvim sigurno nije smetalo budući da je njegova momčad na Parku prinčeva svladala PSG. Uostalom, koliko se igrača može pohvaliti da je slavilo protiv igrača poput onih ranije navedenih?

Messi je, dakako, bio priča dana. Veći dio utakmice djelovao je prilično nezainteresirano, nije se pretjerano nudio, trčao i otvarao, već bi ‘turbo’ palio tek kad bi dobio loptu u noge i kad bi se uspio okrenuti licem prema golu. Ovog puta nije uspio poentirati, a iako su Parižani imali 2-0 vodstvo, u konačnici su upisali prilično neočekivani 2-3 poraz od momčadi koja je sezonu završila na osmom mjestu.

Argentinac je s terena ispraćen zvižducima, baš kao što su se navijači PSG-a na isti potez odlučili kad je propustio svoju jedinu dobru priliku na utakmici. Nakon posljednje utakmice u dresu francuskog prvaka, Messi se na društvenim mrežama zahvalio klubu, dok je svim mališanima koji su ga čekali pred svlačionicom u vidu svog potpisa dao uspomenu za cijeli život.

Saudijski mediji pišu kako je Messijev potpis za Al-Hilal samo pitanje dana. Barcelona i Inter Miami zajedničkim snagama pokušavaju nagovoriti Argentinca na još godinu dana Europe, nakon čega bi trebao preseliti u SAD, ali svakim novim danom je sve izvjesniji njegov odlazak u Pro ligu čije je zaštitno lice, barem posljednjih pola godine, bio Cristiano Ronaldo.

Portugalac nije uspio osvojiti prvenstvo s Al-Nassrom, ali je u intervjuu po završetku sezone rekao kako ostaje u Saudijskoj Arabiji i sljedeće sezone te da su svi dobri igrači dobrodošli. Messijev dolazak bi na Saudijsku ligu dao neko novo svjetlo, a kad bi dvojica ponajboljih nogometaša u povijesti igrala u istoj ligi, nema sumnje da bi i mnogi drugi igrači postali nešto skloniji odlasku na Bliski istok. Možda je do prije koju godinu to djelovalo nezamislivo, ali nije nemoguće da uskoro i Ronaldo, i Messi, i Ramos, a čak i Benzema budu dio Saudijske nogometne lige.

PSG je na društvenim mrežama u samo jednom danu izgubio milijun sljedbenika. Razlog tome nije poraz od Clermonta, već odlazak Messija. I Ramosa, naravno. Španjolac je također odigrao svoju posljednju utakmicu za PSG, ali u njegovom slučaju ipak ima nešto više upitnika u odnosu na Messija i Ronalda. Navodno ga žele i Al-Nassr i Al-Hilal, nudi mu se 30 milijuna dolara po sezoni, ali Ramos još nije donio finalnu odluku. Hoće li nastaviti surađivati s Messijem ili će se vratiti starom prijatelju Cristianu, tek treba vidjeti, ali jasno je kako bolje uvjete od onih koje mu nude Saudijci neće dobiti.

Ramos je također jednim okom gledao prema MLS-u, Inter Miami i Los Angeles Galaxy su navodno dva najzainteresiranija kluba, ali Ramosu je jasno kako Amerikanci ne mogu (i ne žele) dati novac kakav nude Saudijci. Ali, zato mu nude način života koji je neusporedivo bolji…

Iako prijelazni rok još uvijek nije službeno započeo, o transferima se već sada naveliko piše i priča. Messi je, izgleda, svakim danom sve bliži Bliskom istoku, dok bi se Ramos također mogao uputiti u istom smjeru ako se Al-Nassrovih i Al-Hilalovih 30 milijuna dolara po sezoni uskoro pretoče na papir. Bit će vremena za uživanje u čarima SAD-a, Miamija i LA-a, ali takav novac za svega godinu – dvije dana više nikada neće moći zaraditi… (I.A.S.)



Tagovi

PSGLionel MessiSergio RamosLigue 1Paris Saint-Germainsaudijska nogometna ligaAl-NassrAl-Hilal

Ostale Vijesti