REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

VIDEO PSG posramljen na oproštaju Messija, Rennes u Europsku ligu, a Nantes ostao u ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 23:05

Odigrano je zadnje kolo u Ligue One.

Posljednje kolo francuskog prvenstva odlučivalo je o plasmanu u Europsku i Konferencijsku ligu, dok su Nantes i Auxerre vodili bitku za ostanak. Na koncu, Rennes našeg Lovre Majera se pobjedom probio u drugo najjače europsko klupsko natjecanje, dok će Lille u Konferencijsku ligu. Ispadanja se u posljednji tren spasio Nantes, dok je Auxerre domaćim porazom od viceprvaka pao na 17. mjesto i preselio u Ligue 2. Za najveće iznenađenje pobrinuo se PSG, koji je na oproštaju Lionela Messija od pariške publike izgubio od Clermonta.

Iako su u posljednje kolo ušli kao petoplasirana momčad lige, Rennes se gostujućom pobjedom kod Bresta probio na četvrto mjesto i osigurao nastup u Europskoj ligi. U tome im je pomogao Lille koji je remizirao 1-1 kod Troyesa i time pao na peto mjesto.

Dvostruki strijelac za Rennes bio je Benjamin Bourigeaud, dok je Haris Belkebia bio jedini strijelac za Brest. Lovro Majer odigrao je cijelu utakmicu u redovima pobjednika.

Golove s utakmice Brest – Rennes možete vidjeti OVDJE (Arenasport)

Paris Saint Germain još je ranije potvrdio novi naslov prvaka, no u posljednjem kolu doživjeli su ružan poraz na domaćem terenu. Bio je to oproštaj Lionela Messija od kluba, a sve je krenulo savršeno za Parižane. Vodili su 2-0 nakon 21 minute golovima Sergija Ramosa i Kyliana Mbappea, no gosti su već do 63. minute potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist pogocima Gastienea, Zeffanea i Kyeia. Do kraja utakmice golova više nije bilo, a pariška publika zvižducima je ispratila Lionela Messija.

Golove s utakmice PSG - Clermont možete vidjeti OVDJE (Arenasport)

Bitku za ostanak vodili su Nantes i Auxerre. Potonji su u ovo kolo ušli s bodom prednosti, no domaćim porazom od Lensa 1-3 otvorili su priliku Nantesu da pobjedom sačuva prvoligaški status. Kanarinci su ponuženo uzeli i golom Ignatiusa Ganaga ostali su u ligi. Što se Auxerrea tiče, gubili su na domaćem terenu 0-2 pogocima Claude-Mauricea, da bi nadu u ostanak vratio Niang. No, belgijski napadač Luis Openda u 78. minuti je zapečatio sudbinu Auxerrea koji seli u Ligue 2.

Golove s utakmice Auxerre – Lens možete vidjeti OVDJE (Arenasport)

Za kraj spomenimo kako je u vjerojatnom oproštaju od klupe Marseillea, Igor Tudor poražen na gostovanju kod Ajaccia s 1-0. (I.M.)



Tagovi

Paris Saint-GermainPSGLionel MessiLigue 1LensNantesAuxerreRennesLovro Majer

Ostale Vijesti