Napoli ponudio 20 milijuna i Roga za novu zvijezdu talijanskog nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.01.19. | 14:05

Veliki transfer se sprema.

Je li konačno došlo vrijeme da Marko Rog napusti Napoli nakon godina agonije i manjka ikakve minutaže? Čini se da jest, ali ne zato što će ga Aurelio De Laurentiis nekome izrav no prodati, već će ga pokušati iskoristiti kao resurs kojim će sniziti cijenu za nadolazeću zvijezdu talijanskog nogometa. A to je Nicolo Barella, sjajni veznjak Cagliarija.

Iza ovog 21-godišnjeg igralča su sjajne partije prethodnih mjeseci u dresu kluba iz njegovog rodnog grada. Mladić koji igra na poziciji centralnog veznog zapeo je za oko i Robertu Manciniju te je u listopadu debitirao za talijansku reprezentaciju. Cagliari je imao dosta ponuda za talentiranog igrača u prošlom zimskom prijelaznom roku, ali Barella je odlučio ostati i u siječnju 2018. je produžio ugovor do ljeta 2022. godine.

Tijekom jesenske polusezone, navodno su Juventus i Liverpool ispitivali teren kod Cagliarija, a interes Intera također je već duže vrijeme prisutan. A sada se u bitku za novi mozak Azzurra uključio i Napoli. I to na kakav način.

Čelnici kluba sa Sardinije izvjesili su cijenu od 50 milijuna eura, ali to je za Napoli prevelik zalogaj. Stoga su ponudili 20 milijuna, a razliku od 30 milijuna nadoknadili bi s dva igrača – to su Marko Rog i Adam Ounas. Obojica su još uvijek vrlo mladi i za njih u rotaciji Napolija nema adekvatnog mjesta, tako da bi promjenom sredine sigurno profitirali, dok bi pod Vezuvom dobili toliko potrebno osvježenje u veznom redu.

Ako ovo neće biti dovoljno, zu Napoliju su spremni čak ostaviti Barellu do ljeta u starom dresu, samo da tijekom siječnja osiguraju njegov autogram na višegodišnjem ugovoru. Velik adut u realizaciji transfera mogao bi biti i Carlo Ancelotti koji je veliki fan mladog veznjaka i označio ga je kao glavnu metu za prijelazni rok.

Neovisno o ishodu ove ponude, čini se kako su Rogu dani u plavom dresu odbrojani. Rekli bismo – konačno. U klubu je već dvije i pol godine, a ozbiljnu minutažu još vidio nije. Ove sezone nastupio je samo jedanaest puta, ali sveukupno je to bilo samo 337 minuta. Puno premalo za pravilan igrački razvoj.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marko RogAdam OunasNicolo Barella

Ostale Vijesti