REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Napokon kraj trakavice? Donesena konačna presuda o suspenziji Roberta Lewandowskog

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.01.23. | 21:57

Lewandowski je zabio 13 golova u La Ligi u 15 nastupa otkako se pridružio Barceloni u ljeto, iako je zanimljivo da zapravo nije zabio mrežu u natjecanju od listopada

Napadač Barcelone Robert Lewandowski odslužit će tri utakmice suspenzije, počevši od nedjelje kada se Katalonci susreću s Atletico Madridom u La Ligi.

Zabrana je izvorno izdana nakon što je Lewandowski isključen u 2:1 pobjedi protiv Osasune početkom studenog – posljednjoj utakmici kluba prije Svjetskog prvenstva.

Veteranski napadač dobio je izravnu suspenziju od jedne utakmice zbog isključenja, no dodatno je kažnjen s još dvije utakmice zbog geste prema sucu Gilu Manzanu.

Barça se prvotno žalila Španjolskom nogometnom savezu (RFEF) da poništi zabranu. Ta je žalba odbijena, ali klub je nastavio. Suspenzija je čak privremeno ukinuta, što je Lewandowskom omogućilo da igra protiv Espanyola u gradskom derbiju tijekom vikenda, dok je stvar još razmatrao španjolski upravni sud za sport (TAD). Espanyol je zbog toga podnio žalbu RFEF-u.

Mundo Deportivo je izvijestio da je suspenzija potvrđena, čime je Lewandowski izbačen iz utakmica protiv Atletica, Getafea i Girone u nadolazećim tjednima. Međutim, također se sugerira da Barça još uvijek ima priliku uložiti žalbu i stoga potencijalno nastaviti odgađati zabranu. No žalba se mora podnijeti do kraja četvrtka jer je to posljednji radni dan u Španjolskoj prije utakmice Atletica - petak je, kao i kod nas Sveta tri kralja i državni praznik.

Lewandowski je zabio 13 golova u La Ligi u 15 nastupa otkako se pridružio Barceloni u ljeto, iako je zanimljivo da zapravo nije zabio mrežu u natjecanju od listopada. (eg)



Tagovi

BarcelonaRobert Lewandowski

Ostale Vijesti