Napokon gotovo: De Ligt ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 21:42

Završena je vruća transfer-sapunica.

Trakavica oko transfera Matthijsa De Ligta i njegovog novog kluba je, izgleda, završena. Iz utrke u kojoj su sudjelovali Barcelona, Manchester United, PSG, Manchester City, Real Madrid, Liverpool, Bayern i Juventus, kao pobjednik je izišao potonji.

U ovim trenucima u Amsterdamu se Juveov sportski direktor Fabio Paratici nalazi sa menadžerom mladog stopera Minom Raiolom. Dogovaraju se uvjeti prelaska mladog igrača u Staru damu.

Nakon pregovora oko gaže, dogovor je postignut takav koji je rezultirao time da će De Ligt biti drugi najplaćeniji igrač u svlačionici Juventusa, iza Cristiana Ronalda. U pitanju je fiksnih osam milijuna eura po sezoni plus četiri milijuna u eventualnim bonusima.  Dogovorena je i izlazna klauzula od bajkovitih 150 milijuna eura.

Barcelona je bila opasno zagrijana, njeni čelnici pokušali su namamiti mladog stopera igrajući na sentiment, o povezanosti Ajaxa i nizozemskog nogometa s Barcelonom, Johannom Cruyffom i njegovim nasljeđem, ali se De Ligt nije dao navući i ostao je fokusiran na najbitnije – iznos koji piše na ugovoru.

PSG je čak nudio veću godišnju plaću od Juventusa, ali nisu htjeli niti mogli ispuniti uvjete o izlaznoj klauzuli. Na kraju je u korist torinskog kluba presudio jedan adut, to je sam Mino Raiola.

Kad je u pitanju visina odštete, tu nema prevelikih iznenađenja. Ajaxu će biti isplaćen unaprijed postavljen iznos od 75 milijuna eura. Priča je time zaokružena i De Ligt postaje suigrač Marija Mandžukića.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Juventus have agreed personal terms with Ajax defender Matthijs de Ligt ahead of his move to Turin, according to Sky in Italy.</p>&mdash; Sky Sports News (@SkySportsNews) <a href="https://twitter.com/SkySportsNews/status/1144000789121253376?ref_src=twsrc%5Etfw">June 26, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(foto: Reuters)


Tagovi

Matthijs de LigtJuventustransferi uživoprijelazni rokCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti