REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj

Nakon Zekića, još jedan legendarni Hrvat na klupi moldavskog Šerifa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.06.22. | 16:13

Priča oko Šerifa jedna je od posebnijih nogometnih priča. Bogati vlasnik radi često muke trenerima. Odvodi, dovodi, domaći naslov prvaka podrazumjeva, a želi i iskorak u Europi. Tu je priču prošla i ranije jedna HNL legenda, Zoran Zekić, a sada to čeka i Tomasa

Stjepan Tomas je novi trener moldavskog Šerifa.

Rođen je u Bugojnu, u karijeri osvojio 13 titula, uključujući devet prvenstava u Hrvatskoj, Turskoj i Rusiji s Dinamom, Galatasarayem, Fenerbahceom i Rubin Kazanom. Od 2010. je trener i taj je dio svoga života proveo u Turskoj gdje je krenuo prvo kao pomoćni trener, a potom 2019. započeo samostalan rad. Posljednji klub koji je vodio bio je Göztepe.

Priča oko Šerifa jedna je od posebnijih nogometnih priča. Bogati vlasnik radi često muke trenerima. Odvodi, dovodi, domaći naslov prvaka podrazumjeva, a želi i iskorak u Europi. Tu je priču prošla i ranije jedna HNL legenda, Zoran Zekić, a sada to čeka i Tomasa.

Prošle je sezone Šerif bio prava kada je u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacio Dinamo i to s 3:0, a osim toga u skupini srušio Šahtar i Real Madrid i to na Santiago Bernabeu! Tek je Braga u osmini finala Europske lige stala na kraj moldavskom europskom pohodu i to nakon jedanaesteraca.


Tagovi

Stjepan TomasŠerif

Ostale Vijesti