REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Nakon poraza još bliži dolasku u Dinamo? "Glavom je odsutan, ne pomaže mu ni defibrilator!"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 08:40

Je li Josip Brekalo nakon lošeg partije u dresu Fiorentine napravio dodatan korak prema povratku u Maksimir

Je li nakon poraza Fiorentine od Sassuola, u kojemu je upisao 74 minute, Josip Brekalo još bliži povratku u Maksimir? Tako zaključuju i pojedini talijanski mediji, jer, ako je dvoboj protiv Sassuola bila nekakva mala šansa da Brekalo pokaže da je još uvijek 'živ' i da ga se Fiorentina ne treba olako odreći, možemo reći da tu šansu nije iskoristio. Dodat će, doduše, navijači na svojim stranicama, da Brekalo 'očito više ne želi ostati u Firenci i da se to vidjelo na travnjaku'.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Fiorentina je izgubila 1-0 na gostovanju kod Martina Erlića i društva, čitava je momčad podbacila i malotko je zaslužio prolaznu ocjenu, no, Brekalo je bio jedan od najlošijih. Podsjetimo, Brekalo je na izlaznim vratima Fiorentine, Dinamo najizglednija destinacija, međutim, zbog nedostatka igrača na krilnim pozicijama trener Vincenzo Italiano bio je prisiljen vratiti u momčad Brekala i Johnatana Ikonea, koji također već pakira kofere. Bile su to prve Brekalove minute od početka prosinca, kad je upisao 17 minuta protiv Salernitane, a prvi je put zaigrao u prvih 11 još od 8.listopada (Napoli). Kako je netko uopće mogao očekivati da će Brekalo u takvom okolnostima i odigrati za pamćenje?

La Gazzetta dello Sport ocijenila je Brekala ocjenon 4,5, uz kratak komentar: "Niti je išta napravio, niti pomagao u veznom redu. Beskoristan!" Još su kritičniji prema Brekalu bili na jednom od portala, koji se isključivo bavi Fiorentinom. Portal se zove Fiorentinanews.com, a Brekalo je za svoju predstavu nagrađen ocjenom 4:

"Glava i još mnogo toga već mu se nalaze drugdje, nije imalo uopće smisla kladiti se na njega od samog početka. Ako za Ikonea još može poslužiti defibrilator, za njega je potpuno neupotrebljiv.", napisali su na Fiorentinanews.com. Jasno je, znači, Brekalo definitivno više nema budućnost u Firenci, a je li budućnost Dinamo saznat ćemo vrlo brzo. Iako, potvrdio je to i Sergej Jakirović u subotu, čeka se da Fiorentina pronađe zamjenu za svoja krila na odlasku i da će tek tada pustiti Brekala. No, bilo je to prije ove utakmice, nakon nje bi Brekalo, pišu talijanski mediji, mogao dobiti 'otpremnicu' bez obzira na potencijalne, dolazne transfere. Jer, bila je to konačna potvrda da za njega u Firenci nema budućnosti.



Tagovi

Josip BrekaloGNK DinamoFiorentinaSergej Jakirović

Ostale Vijesti