Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

"Brekalo i Hoxha su, nadam se, u završnoj fazi, Gazibegović dolazi samo ako ode Moharrami!" Emreli 'out' do kraja sezone?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.01.24. | 16:36

Dinamov trener nakon pobjede nad Rogaškom (1-0) podijelio svoja razmišljanja o aktualnim temama

Nije to bila velika utakmica, koja će se pamtiti, ali Sergej Jakirović bio je zadovoljan pobjedom (1-0) u uvodnoj pripremnoj utakmici s Rogaškom. Igralo se tri puta po 30 minuta, rotirao je Jakirović čak 29 igrača.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Cilj je bio pobijediti, sačuvati mrežu i to smo uspjeli. Bilo je dobro, osim možda zadnjih pola sata, kad su ušli klinci. Ali, neka vide kako je nositi Dinamov dres na Maksimiru, da nije nimalo lako. Zadovoljan sam sa svime, osim s ozljedom Emrelija. Na prvu se čini da je u pitanju aduktor, možda i tetiva, ne izgleda dobro. Vidjet ćemo još na pregledima, ali na prvu se čini kao da bi to mogla biti dulja stanka.", rekao je Jakirović.

Samo da dodamo, ako se prva dijagnoza pokaže točnom Azer bi mogao izbivati do kraja sezone! A kako je Jakirović zadovoljan tim klincima?

"Njima su ovo prve pripreme, svi se trude, oni su budućnost Dinama, a vidjet ćemo tko će na kraju gdje završiti."

Japanac Ogiwara još nije registriran za Modre.

"Ogiwara je u Zagrebu, prošao je liječnički, čekamo još papire iz japanskog saveza da ga registriramo. Kaneko je dobio temperaturu pa smo i njega poštedjeli."

Kakva je situacija na tržištu?

"Radimo, nije tajna da radimo na Brekalu i Hoxhi. Bitno je da se mi dogovorimo s igračima, a onda se klubovi dogovore između sebe. Vjerujem da ćemo to riješiti."

U kojoj je fazi ta priča?

"Ja se nadam, u završnoj!"

Idu li svi na pripreme u Rovinj u ponedjeljak?

"Povest ćemo sedam mladih igrača, neke ćemo vratiti nakon nedjelje, a ostavit ćemo samo nužne, one koji nam mogu trebati, za desni i lijevi bok. Imamo tamo četiri utakmice, zamišljenio je da u prve dvije igraju dvije momčadi po 45 minuta, a onda protiv Makedonije GP i Slask to po 90 minuta."

Vidjelo se odmah kakav Dinamo želi na proljeće.

"Inzistiram na bržem protoku lopte, jedan na jedan, na konkretnosti, okomitosti, to se odmah vidjelo. Važno je da ulazimo u šanse, dobili smo Brodića, sad imamo tri tipa napadača. Naravno, prisutan je umor, očekujem da ćemo na proljeće biti bolji nego dosad."

Brodić se pokazao kao 'lisica u šesnaestercu'?

"Ja ga zovem mali Petko, s time da on još više želi zabijati gol, u nekim varijantama možda budu obojica na terenu. I njega i Živkovića smo vratili s posudbe, jer na obojicu ozbiljno računamo."

Dopao se 'mali' Mikić na desnom boku.

"Baš mi je drago zbog njega, on je 2007.godište, pokazao je da mu ne predstavlja problem igrati s velikim dečkima. On ima motoriku, još malo tijelo treba sazrijeti, ali on je budućnost na toj poziciji."

Znači li to da desni bek više nije prioritet? Recimo, taj Gazibegović?

"On i svi ostali bočni za koje smo pokazali interes mogu doći tek ako ode Moharrani. Ako on ostane, nema dolaska."

Inače, u Rovinj će ukupno 32 igrača, a bit će tu i oni ozlijeđeni Šutalo, Kačavenda i Stojković. Gabriel Rukavina nije igrao, jer je i on osjetio aduktor na dan utakmice, ali i on ide u Rovinj.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoSergej Jakirovićpripreme

Ostale Vijesti