ALBERTO LINGRIA/Action Images
ALBERTO LINGRIA/Action Images

Najveći svih vremena odlazi s trofejom, Juve i kad nije dobar pobjeđuje (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.05.21. | 22:59

Kuluševski je obilježio utakmicu, ali ona će se pamtiti ne samo po novom trofeju Stare dame, već i oproštaju najvećeg svih vremena.

Nogometaši Juventusa pobjednici su Coppa Italije! U finalu su svladali Atalantu rezultatom 2:1, a prvo ime susreta bio je Šveđanin Kuluševski koji je u utakmici upisao pogodak i asistenciju.

Momčad iz Bergama bila je bolja u prvih 45 minuta. Imali su posjed lopte, bolje prilike, ali Stara dama je prva stigla do vodstva.

Igrala se 31. minuta kad je McKennie uposlio Kuluševskog, a Šveđanin lijepo zabio – 0:1

 Pogodak švedskog veznjaka pogledajte OVDJE

Prije tog pogotka treba istaknuti kako je opasno u 13. minuti zaprijetio Pessina. Točnije, on je pao, ali Massa nije ni pomislio pokazati prema bijeloj točki.

10 minuta nakon prvog pogotka, Božica se vraća u igru. Opet je strijelac bio Malinovsky, Ukrajinac koji igra fantastično posljednje vrijeme, a asistencija se piše Hateboeru – 1:1

 Pogodak za izjednačenje pogledajte OVDJE

S tim rezultatom otišlo se na predah, a u prvih 45 minuta, izuzev dva pogotka, nismo mogli uživati u nekom spektakularnom nogometu.

S druge strane, ista stvar se ne može reći i za drugih 45 minuta.

Kuluševski je u u 58, minuti imao veliku priliku dovesti Juventus u vodstvo, da bi onda dvije minute kasnije Chiesa pogodio stativu iako je Gollini već bio savladan.

Sve je to bila naznaka onoga što će se dogoditi u 73. minuti.

Chisea je prihvatio jedno dodavanje strijelca prvog pogotka Kuluševskog i iz blizine, iako mu je Gollini nogama pokušao 'ući u šut' zabio za vodstvo – 2:1

 Pogodak Chiese pogledajte OVDJE

Nakon tog pogotka, svjedočili smo pravom ratu na terenu. Većih prilika nie bilo, a zaiskrilo je tek pred sam kraj kad je Toloi, iako nije bio na terenu, zaradio crveni karton.

Juventus je danas pokazao odlike velike momčadi. I kad ne igraju dobro, i kad ih ne ide, i kad to nije ona momčad kakvu smo svi navikli gledati, oni u konačnici ipak uspijevaju doći do trofeja.

Bit će to mala satisfakcija za Andreu Pirla i Igora Tudora kojima su – vrlo vjerojatno – dani odbrojani. Max Allegri čeka kao zapeta puška, Juventusu treba 'nešto novo', a ukoliko ovo bude posljednja utakmica Buffona, otići će kako je i zaslužio – s osmjehom i trofejom.



Tagovi

Gianluigi BuffonDejan Kuluševskitalijanski kupCoppa ItaliaAtalanta

Ostale Vijesti