Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Najskuplje pojačanje u povijesti Diva iz predgrađa karijeru nastavlja u domovini

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 11:30

Pet puta igrao je za reprezentaciju, a posljednji puta protiv Hrvatske i to na stadionu koji će nekoliko mjeseci kasnije postati mjesto velikog uspjeha Vatrenih

Sjećate li se za kojeg je igrača Branko Laljak izdvojio milijun kuna odštete, odnosno 150 tisuća eura, da se zadržimo u aktualnoj valuti? Radi se o bugarskom internacionalcu Borislavu Conevu, koji je pružao sasvim solidne partije u tadašnjem Interu, koji je danas ponovno poznat pod imenom Inker. Karijera ga je nakon popularnog Diva iz predgrađa odvela u nekoliko klubova, a nakon što je krajem 2023. godine završio epizodu u Kini, Conev je danas i službeno predstavljen kao novo pojačanje bugarskog kluba Arda Kardžali, u kojem igra i njegov brat Radoslav Conev.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Arda je trenutno na 7. mjestu bugarske lige s 31 bodom, a 6. mjesto koje vodi u tzv. Ligu za prvaka, bježi im četiri boda. Borislav Conev trebao bi predstavljati veliko pojačanje za Ardu, a prema podacima Transfermarkta najskuplji je pojedinac kluba. Isti izvor navodi ga i kao najskuplje plaćeno pojačanje u povijesti zaprešićkog kluba, a u godinu i pol u Hrvatskoj, postigao je 10 pogodaka uz dvije asistencije.

Po odlasku iz HNL-a igrao je za Levski, Černomorec te Slaviju Sofiju, da bi u ljeto 2022. postao novi član kineskog Dalian Professionala. Iako je u Kini postigao 12 pogodaka u 51 nastupu, nije to bilo na razini igara iz Levskog, koje su ga dovele i do dresa reprezentacije. Za Bugarsku je skupio pet nastupa, a posljednji puta nacionalni je dres odjenuo u prijateljskom dvoboju protiv Hrvatske.

Igor Kralj/PIXSELLIgor Kralj/PIXSELL

Bilo je to u ožujku 2022. godine na turniru u Kataru. Tada je Zlatko Dalić poveo Vatrene u Dohu s ciljem pripreme za uvjete koji vladaju u ovoj zemlji, što se na kraju pokazalo kao pun pogodak. Hrvatska je i pobijedila Bugarsku, a kasnije i osvojila brončanu medalju na Mundijalu. Conev je u 2-1 porazu od Hrvatske, u igru ušao u 84. minuti, tek nekoliko minuta nakon pogotka Andreja Kramarića za pobjedu. Zanimljivo, bilo je to prvo od dva slavlja Hrvatske na Education City stadionu u Dohi. Nekoliko mjeseci kasnije, na istom je zdanju pao Brazil u četvrtfinalu SP-a. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

InkerInter ZaprešićBorislav Tsonevnogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživoBugarska

Ostale Vijesti