REUTERS/Enrique Marcarian
REUTERS/Enrique Marcarian

Najrandom transfer godine: Bivši reprezentativac Argentine preselio iz Perua u – gruzijskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 10:44

Ima samo 31 godinu, igrao je u Serie A, najveći trag ostavio je u Boci Juniors, a sada odlazi u klub koji je osnovan 2016. gdje će biti zamjena za Slovenca koji je ne tako davno igrao u HNL-u

Znate li tko je Gino Peruzzi? Ovaj Argentinac svojevremeno je slovio za jednog od najvećih talenata u zemlji aktualnog prvaka svijeta, ali u konačnici ipak nije dosagao visine koje su mu se predivđale. Gino je bio otkriće Alejandra Sabelle na poziciji desnog beka u Argentini, a skupio je čak pet nastupa za Gaučose pritom djeleći teren s Messijem, Aguerom, Di Marijom, Mascheranom i ostalim nogometnim velikanima. No, kako je vrijeme prolazilo, a Gino nije pokazivao igrački napredak, svoje mjesto u reprezentaciji je izgubio. I onda su došli ‘neki novi klinci’ zbog kojih je Gino pao u potpuni zaborav.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igrao je Gino za Velez, Cataniju, Bocu Juniors, Nacional (Urugvaj) i San Lorenzo, a posljednjih godinu i pol dana branio je boje najpoznatijeg i najtrofejnijeg peruanskog kluba – Alianz Lime. Igrao je dobro, upisao ponešto pogodaka i asistencija, a iako je vjerojatno imao cilj vratiti se u neki malo zvučniji europski klub, ovaj 31-godišnjak će svoj nogometi put nastaviti u Gruziji.

Peruzzi je potpisao ugovor s Telavijem, gruzijskim prvoligašem koji je osnovan 2016. Godine! Dakle, kad je novi poslodavac nekadašnjeg argentinskog reprezentativca kretao s radom, Gino je igrao najbolji nogomet karijere u dresu Boce Juniors. Na Bomboneri se zadržao tri godine, skupio je ukupno 78 nastupa (četiri pogotka, tri asistencije) za klub, a sad će zaigrati za momčad koja je prošlu sezonu okončala na osmom mjestu  Erovnuli Lige i tako jedva izborila ostanak među elitom.

Nova sezona u Gruziji počinje za nešto više od dva tjedna, a zanimljivo je kako Peruzzi u klub stiže kao zamjena za Slovenca Matiju Roma koji je ne tako davno u HNL-u branio boje Inter Zaprešića i Šibenika. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Gino Peruzzi

Ostale Vijesti