AVID RAMOS/Action Images
AVID RAMOS/Action Images

Najmlađi debitant u povijesti Eura prijeti Osijeku, ali Juve čeka kao zapeta puška

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 21.06.21. | 11:13

Suigrač Hrvata koji je za prošlu sezonu dobio nagradu za najboljeg vratara Ekstraklase ovog bi ljeta mogao ostvariti ogroman transfer.

Zamijenivši veznjak Leeds Uniteda u 55. minuti utakmice protiv Španjolske, Kacper Kozlowski postao je najmlađi igrač svih vremena na Euru. Poljski veznjak debitirao je sa samo 17 godina i 246 dana, a iza njega je ostao tri mjeseca stariji Jude Bellingham.

Poljskom čudu od djeteta bio je to četvrti nastup za A reprezentaciju, a debitirao je u ožujku ove godine sa samo 17 godina, pet mjeseci i 12 dana ušavši u igru posljednjih 17 minuta u ogledu protiv Andore (3:0).

Nije nemoguće da njegovu usluge Sousa krene koristiti još češće jer – kako sad stoje stvari – kad igra Kozlowski, Poljska ne gubi. Prvo je pala Andora, upisana su i dva remija protiv Rusije i Islanda u prijateljskim utakmicama, a za kraj tu je i ogled protiv moćne Furije koji je također završio bez pobjednika (1:1).

Kozlowski je igrač poljskog Pogona, a prošle je sezone ovaj ofenzivni veznjak za matični klub skupio 20 nastupa, jedan pogodak i tri asistencije u Ekstraklasi.

Za Pogon igraju dva imena dobro poznata svim ljubiteljima 1. HNL. Riječ je o Danteu Stipici, nekadašnjem vrataru Hajduka te Alexanderu Gorgonu, bivšem kapetanu Rijeke.

Obojica su odradila sezonu na visokoj razini, ali je Stipica ipak jedan od najzaslužnijih za ovakve uspjehe Pogona od prošle sezone. Uostalom, nagrađen je i za najboljeg vratara Ekstraklase, a to nije mala stvar.

Od Kozlowskog se očekivalo da za sljedeću sezonu postane nositelj Pogona, ali to se možda ipak ne dogodi. Naime, talijanski mediji navode kako talentiranog Poljaka u svojim redovima želi Juventus.

Tržišna vrijednost mladog veznjaka prema Transfermarktu iznosi pet milijuna eura, a u slučaju da bi ista odšteta zadovoljila Poljake, nema sumnje da je Juventus istu spreman podmiriti bez većih problema. No, poljski mediji pišu da je želja čelnika Pogona da ostave Kozlowskog u svojim redovima minimalno naredne dvije godine, dok čelnici Stare dame zasad nisu sigurni je li to najbolje rješenje za igrača od kojeg mnogi imaju velika očekivanja.

Nenad Bjelica i navijači Osijeka potajno navijaju da Talijani odluče odmah otkupiti Kozlowskog i dovedu ga u svoje redove. Zašto? Zato jer Pogon u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu očekuje ogled baš protiv Osijeka. Prva utakmica je na rasporedu 22. srpnja u Poljskoj, dok je uzvrat sedam dana kasnije u Gradskom vrtu.

Euro će dotad završiti, ali je upitno hoće li se transfer realizirati. Osječani navijaju da bi svojim dobrim igrama Kozlowski mogao nagnati Juventus da odmah krene u realizaciju kako se u utrku za uslugama talentiranog veznjaka ne uključi još neki velikan koji bi ih onda natjerao na svojevrsnu licitaciju…


Tagovi

EkstraklasaPogon SzczecinOsijekJuventusnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti