Stigle reakcije za ždrijeb, Bjelica: Najteži mogući protivnik; Gustafsson: Drago nam je da igramo na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.06.21. | 15:50

Tomić je pak naglasio kako Rijeka ni u kojem slučaju neće podcijeniti Maltežane.

Nogometaši Osijeka, Rijeke i Hajduka saznali su svoje protivnike u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Nakon što je ranije tokom dana postalo poznato da će Dinamo igrati s Omonijom ako prođe Valur, uslijedio je ždrijeb Konferencijske lige.

Kuglice su prvo spojile Rijeku i boljeg iz ogleda Gzira – Sant Julia, nakon toga su Osječani saznali da je njihov protivnik poljski Pogon, da bi na kraju Bili bili suočeni s tim da će snage odmjeriti s Tobolom iz Kazahstana.

„Respektiramo sve suparnike i napravit ćemo sve da ostvarimo plasman u idući krug Konferencijske lige. Ne treba bježati od činjenice da ćemo imati ulogu favorita u drugom pretkolu, ali isto tako ne smijemo nikog podcijeniti ako želimo što dulje ostati u Konferencijskoj ligi i takav pristup tražit ću od igrača“, rekao je trener Rijeke, Goran Tomić, a njegova će momčad prvu utakmicu igrati u gostima.

„Ne razmišljam nikad previše o tome, u konačnici mi moramo pokazati kvalitetu i nije bitno da li smo gosti ili domaćini u prvoj utakmici. Ono što mogu reći jest da se nadam da ćemo imati podršku s tribina u novoj sezoni jer to bi nam puno značilo. Mislim da smo u mnogim utakmicama proteklih godina mogli vidjeti da nema nikakvog smisla prognozirati neke stvari i da se stalno događaju iznenađenja i zato moramo biti na oprezu. Ponavljam, napravit ćemo sve da prođemo dalje, ali isto tako tek smo na početku priprema i više smo koncentrirani na nas nego što u ovom trenutku razmišljamo o europskim natjecanjima. Jedno je sigurno, pripremit ćemo se maksimalno i dobro skautirati suparnike da bismo što spremniji ušli u europske ispite. Van travnjaka možemo davati razne najave, ali najbitnije je nikog ne podcijeniti i pokazati sve što znamo i možemo na travnjaku“, istaknuo je Tomić.

Rijeku je – objektivno – ždrijeb pomazio, a iste sreće nije bio Osijek.

“Što je tu je. Sigurno smo dobili najtežeg suparnika od svih koje smo mogli dobiti. Znamo da su kvalitetni pa ćemo se dobro pripremiti za njih. Dosta dobro poznajem tu momčad jer sam ih pratio, znam trenera, pa Alexandera Gorgona koji je igrao za Rijeku a danas je jedan od njihovih boljih pojedinaca i Dantea Stipicu koji je bio vratar Hajduka. Zadnje dvije, tri godine igraju stvarno na visokoj razini, momčad su koju maksimalno respektiramo. To je suparnik kojeg smo po kvaliteti momčadi mogli dobiti i u trećem pretkolu. Možda nemaju mogućnost igranja europskih utakmica, međutim radi se o jako dobro posloženom klubu, imaju kontinuitet struke. Znamo otprilike što mogu i kako igraju, pripremit ćemo se na najbolji mogući način i pokušati proći dalje. Nadam se da će svi igrači koji se trebaju priključiti pripremama doći zdravi i da ćemo 22. srpnja biti spremni“, rekao je trener Osijek, Nenad Bjelica. I Osijek, baš kao i Rijeka, prvu utakmicu igra u gostima.

„Mislim da je bolje igrati drugu utakmicu kod kuće. Nekoliko puta sam igrao u Szczecinu s Lechom, bilo je različitih rezultata, pobjeda i poraza. Znam i da grade stadion, imat će predivno zdanje, nadam se da će biti publike i u Szczecinu i u Osijeku i da će nas naša publika voditi do pobjede“, zaključio je Bjelica.

Za kraj, svoje viđenje ždrijeba dao je i Jens Gustafsson.

„Očekujem dvije teške utakmice s nezgodnim protivnikom. Imamo dosta vremena za pripremu. Krećemo odmah i učinit ćemo sve što možemo da preskočimo ovu prepreku. Na udaljenost destinacije ne možemo utjecati te na taj podatak ne treba trošiti energiju. Otići ćemo tamo i odraditi svoj posao. Već nešto znamo o našem protivniku, ali oni imaju nekoliko igrača iz naše regije i vjerojatno znaju više o nama nego mi o njima u ovom trenutku“, rekao je švedski strateg pa dodao:

„Želim još jednom naglasiti ono bitno, naš posao počinje od ovog trenutka i kako se utakmica bude približavala, imat ćemo sve informacije. Sve gledamo s pozitivne strane, pa tako i ždrijeb, drago nam je što prvu igramo na Poljudu, nadam se da će nas navijači moći vidjeti u uživo i to je fantastično“, zaključio je novi trener Bijelih.


Tagovi

HajdukHNK RijekaRijekaOsijekPogon SzczecinKazahstanGzira UnitedMaltaAlexander GustafssonGoran TomićNenad Bjelica

Ostale Vijesti