Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Najava HNL-a - DINAMO: Svi kažu da je Dinamo jači nego lani. Onda je naslov prvaka jedina opcija

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 15.07.22. | 08:01

Svi ključni igrači zasad su ostali, stigli su Drmić, Ljubičić i Boško Šutalo. Ne bude li većih promjena i potresa u Maksimiru, Dinamo bi trebao upisati još jednu uspješnu sezonu na svim frontovima. Dojam je da trenutno najveća opasnost Dinamu prijeti od - Dinama

Dinamo je već krenuo u sezonu, osvajanjem Superkupa i odličnom prezentacijom u drugom dijelu utakmice protiv Hajduka, poslao je poruku konkurentima. Za razliku od početka lanjske sezone, kad je iz više razloga mnogo toga u Dinamu bilo kaotično, ovoga ljeta u Maksimiru sve djeluje logičnije i mirnije. Ante Čačić polako slaže momčad, otpisuje neke igrače, a one koje ima uklapa u svoju viziju. Nekakav je dojam da u ovom trenutku Dinamu najveći suparnik može biti - Dinamo. Ako uleti nepredviđeni odlazak nekog igrača za kojega trenutno nema zamjene ili neki kiks u Europi, koji bi pokvario atmosferu u klubu i oko njega. Ona je sad pozitivna, navijača je sve više i na utakmicama HNL-a, kupuju godišnje ulaznice, čvrsto su uz momčad. Trenutno situacija oko Dinamove momčadi izgleda savršeno i zato je najvažnije kako će igrači, trener i ljudi iz kluba kormilariti mirnim morem. Jer, znamo iz mnogobrojnih iskustava da je u Maksimiru kratak put od bonace do oluje, nekad jedan poraz ili transfer mogu poremetiti nirvanu. Ostanu li Modri na ovakvom, pozitivnom putu, teško će ih itko zaustaviti.

ŠTO SE PROMIJENILO OD PROŠLE SEZONE?

Svi se slažu, zahvaljujući dosadašnjem rezultatu na nogometnom tržištu, Dinamo je jači nego prošle sezone. Otišao je Bartol Franjić, Dinamo je od Wolfsburga dobio 7,5 milijuna eura plus postotke idućeg transfera, što je odličan posao, jer Franjić, unatoč svojim kvalitetama nije bio ključan igrač. A uz to je završnicu sezone pod Antom Čačićem propustio zbog ozljede pa nije uopće igrao. Zasad, a to se može promijeniti, nitko od važnih igrača nije otišao, a stigli su Josip Drmić, Robert Ljubičić i Boško Šutalo. Prva dvojica već su se i predstavili publici, Ljubičić je ostavio odličan dojam, čak i na lijevom boku, Drmić se još traži, od njega se najbolje tek očekuje. Jedini problem koji se, u odnosu na prošlu sezonu, otvorio Anti Čačiću jest lijevi bok. Dinamov trener ne vjeruje dovoljno Bočkaju i Štefulju, zato je i stavio na tu poziciju Ljubičića u Superkupu, iako je mladi igrač iz Rapida došao da bi pojačao konkurenciju u veznom redu. Dinamo je na početku sezone odlično pokriven na većini pozicija, Čačić još uvijek smatra da ima i viška igrača. Važna je stvar za Čačića i što su gotovo svi važni igrači, senatori, prošli cjelokupne pripreme, svježi su, nisu ozlijeđeni pa bi i oni mogli ove sezone biti još korisniji nego lani. Pod uvjetom da ostanu u Maksimiru.

KAKO SU PROŠLE PRIPREME?

Dinamo je odigrao četiri pripremne utakmice, upisao tri pobjede i remi. Na startu su u Sloveniji Modri pobijedili sjevernomakedonsku Shkendiju (3:0), potom istim rezultatom i slovenskog drugoligaša Naftu, a za kraj boravka u deželi došao je remi (3:3) sa Spartakom iz Trnave. Gubio je Dinamo u tom susretu 0:3, uspio izvući neodlučeni ishod. Uoči utakmice s Hajdukom, Čačić je organizirao još jednu provjeru u Zagrebu, suparnik je bio crnogorski Arsenal iz Tivta, pobjeda Modrih 5:1 mogla je biti i viša. Najbolja vijest za Čačića bile su odlične partije Brune Petkovića, koji je, također, bez problema odradio pripreme i najavio buđenje i povratak u formu. Nastavi li tako, a protiv Hajduk je bio vrlo dobar, mogao bi baš on biti najveće pojačanje Modrih.

NA KOGA OBRATITI POZORNOST?

Odogovor na ovo pitanje nije nimalo jednostavan. Da počnemo nabrajati, ne bismo se dugo zaustavili. Od dokazanih zvijezda, reprezentativaca do mladih snaga. Sigurno intrigira kako će se u novoj sredini i novom dresu snaći Josip Drmić. Lani je bio drugi strijelac lige, ponovi li ove sezone doseg od 20 i više golova, bit će pun pogodak. I veliko pojačanje. Ljubičić je već pokazao da se na njega može ozbiljno računati, a fokus će opet biti i na Petkoviću i Oršiću. Ako ostanu u Maksimiru bit će važni kotačići. Ivanušec, naravno i on! A s velikim interesom pratit će se i razvoj karijere Dinamovih mladića, prije svih Martina Baturine. Prošle sezone iskočio je Josip Šutalo, stigao do reprezentacije, hoće li korak od 100 milja ove sezone napraviti Baturina?

CILJEVI U NOVOJ SEZONI

Kod Dinama je po tom pitanju uvijek sve jasno. Naslov prvaka, Kup, europsko proljeće, to je maksimirsko Sveto trojstvo. Liga prvaka je tijekom ljeta primarni cilj, ove godine Modri opet ciljaju najjače natjecanje, a Europska liga bila bi utješna nagrada. I, kako god, prolazak skupine nameće se kao realna želja. Ali, naslov prvaka se podrazumijeva, za Dinamo je to ipak primarni cilj. Svake sezone!

PROGNOZA PLASMANA?

1. mjesto

Dinamo je i prošle sezone, iako se mučio do samog kraja, imao sedam bodova više od prvog pratitelja, Hajduka. Ako je sad bolji nego lani, a većina stručnjaka i javnosti tako tvrdi, onda je jasno da bi sve osim novog naslova prvaka za Modre bilo veliko iznenađenje. I neuspjeh.

MOGUĆI SASTAV U 1. KOLU

POGLED SA STRANE

HNL, 1.kolo

Petak, 15. srpnja

Dinamo – Lokomotiva, 20.00

Subota, 16. srpnja

Osijek – Gorica, 19.00

Šibenik – Rijeka, 21.00

Nedjelja, 17. srpnja

Varaždin – Slaven Belupo, 19.00

Istra 1961 – Hajduk, 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoHNLNajava HNL-a 2022./23.

Ostale Vijesti