Na putu prema gore: Škorić uskoro ruši klupski rekord

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.10.21. | 09:04

Kapetan Osijeka će do kraja godine postati ikona kluba

Kapetan Mile Škorić je sinonim za Osijek već dugi niz godina. Pouzdani stoper, privremeni reprezentativac i neprikosnoveni lider Osijeka još tamo od 2013. godine kada se vratio s kratke turneje po Zagrebu gdje je nastupao za istoimeni klub ali i za Goricu čiji dres je nosio šest mjeseci.

I baš kad smo primijetili kako je Škorić neizostavan dio Osijekovog rostera kod Nenada Bjelice, Mile je stigao na koračić od prestizanja klupskog senatora Bakira Beširevića! Bosanskohercegovački veznjak igrao je punih deset godina za Osijek gdje je upisao čak 265 nastupa s klubom u prvoj HNL.

Taj rekord će uskoro biti skinut jer je Škorić već sad na 262 nastupa i samo ga pravo čudo može spriječiti da ne prestigne Beširevića na listi igrača s najviše nastupa. Isto tako, Beširevićev rekord sveukupnih nastupa za Osijek je pod napadom Škorićevog kontinuiteta. Mile je trenutno na 304 nastupa, Bekir je stao na 327. To je definitivno dostižnba brojka kad se u obzir činjenica da je Škorić jedva tridesetogodišnjak.

Kada govorimo o nastupima općenito, apsolutni rekorder HNL-a je i dalje Jakov Surać koji je skupio nevjerojatnih 478 nastupa u prvoj ligi, što je nedostižna brojka. Primjerice, jedan Miljenko Mumlek koji drži drugu piziciju ima 399, što je gotovo sototinu nastupa manje. Škorić bi morao još igrati još desetak godina da se približi ovom gigantu.

Zanimljivo, ključni, 265. nastup s kojim će se Izjednačiti s Beširevićem trebao bi pasti na veliki derbi na Maksimiru kad će 20. studenog Dinamo ugostiti Osijek. Naravno, ako ne propusti neku od utakmica prije toga.


Tagovi

Mile ŠkorićOsijek

Ostale Vijesti