Na pomolu velika razmjena između Citya i Barcelone, super-agent u pregovorima s obje strane

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.04.20. | 09:57

Ovo bi mogla biti najveća trampa nogometaša ovog ljeta - tko će bolje proći u ovom poslu, Guardiola ili njegov bivši klub?

Nije tajna kako je pandemija koronavirusa usporila cijeli svijet pa tako i nogomet. To će se prvenstveno ogledati na smanjenom obujmu transfera ovog ljeta, a i ono što bi se trebalo dogovoriti bit će za nešto manje iznose od onih na koje smo navikli posljednjih godina.

Iz tog razloga ne čudi što će se kao glavni načini pojačavanja aktualnih kadrova odvijati prvenstveno putem posudbi ili izravnih razmjena "nogometš za nogometaša". Upravo o jednoj takvoj trampi pregovaraju čelnici Manchester Citya i Barcelone.

Kako prenose otočki Telegraph i španjolski Sport, još uvijek aktualni engleski prvak u svoje redove želi dovesti Nelsona Semeda, a u suprotnom smjeru poslao bi Joaa Cancela. O ovome su pisala oba spomenuta izvora još prije dva tjedna koliko traju sami pregovori, a cijelu priču predložio je super-agent Jorge Mendes.

S obzirom na nešto slabiju sezonu Cancela na Etihadu, Blaugrana cijeni Semeda nešto više te će vjerojatno tražiti i financijsku kompenzaciju uz dolazak Cancela. Pitanje je koliko se to sviđa Građanima, što je vjerojatno i razlog zašto posao već nije dogovoren.

Obojici igrača agent je Mendes, a poznato je kako u današnjem nogometu tržište nerijetko zna biti diktirano od strane samih agenata, poglavito ovih moćnih, a Mendes je creme de la creme.

Semedo je godinu stariji, ima 26 godina te aktualan ugovor s Barcom još dvije naredne sezone. I njegove nešto slabije predstave ove sezone natjerale su upravu da razmisli o tome da mu daju još jednu šansu sljedeću sezonu, a ako ne bi zadovoljio išli bi s njegovom prodajom. Ovaj posao moguće razmjene s Cancelom bi im donio gotovo idealnu zamjenu s obzirom na njegove karakteristike, stoga izravna razmjena uopće se ne čini kao nemoguća misija.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Quique SetienPep GuardiolaJoao CanceloNelson Semedo

Ostale Vijesti