REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Na NXGN-ovoj listi iz 2024. nema nijednog Hrvata

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.03.24. | 18:42

Najvećim mladim talentom na svijetu označen je Barcelonin Lamine Yamal

Na najnovijoj NXGN-ovoj listi, na kojoj se nalazi 50 najboljih igrača na svijetu koji su rođeni 1. siječnja 2005. i mlađi, nema nijednog Hrvata.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo mjesto zauzeo je, sasvim očekivano, Barcelonin Lamine Yamal, dok je odmah iza njega na drugom mjestu najskuplji tinejdžer svijeta Brazilac Endrick. Brončana medalja završila je na glavi Warrena Zairea-Emeryja iz PSG-a.

Podsjetimo, ni na NXGN-ovoj listi iz 2023. nije bilo nijednog Hrvata, dok je na onoj iz 2022. (igrači rođeni 1. siječnja i mlađi) na 36.mjestu bio Roko Šimić koji je tako jedini Hrvat koji je dospio na ovu prestižnu listu unazad dvije godine.

Lamine Yamal ima 16 godina, porijeklo vuče iz Ekvatorijalne Gvineje, a dosad je u svim natjecanjima skupio 40 nastupa, šest pogodaka i sedam asistencija za prvu momčad Barcelone. Za A reprezentaciju Španjolske debitirao je prošle godine protiv Gruzije sa samo 16 godina, 1 mjesecom i 26 dana, a pred sam kraj ogleda, u 76.minuti, zabio je i svoj prvijenac te tako postavio konačnih 7-1 za Španjolsku. Yamal je tako postao i najmlađi debitant i najmlađi strijelac za Španjolsku.




Tagovi

Lamine YamalBarcelonaLa Liga

Ostale Vijesti