RAFAEL MARCHANTE/Action Images
RAFAEL MARCHANTE/Action Images

Na Molineuxu ništa novo: Bruno Lage zamijenio sunarodnjaka na klupi Wolvesa

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.06.21. | 12:05

The Wanderersi ostaju vjerni Portugalcima.

Wolverhampton je nakon četiri sezone raskinuo suradnju s Nuno Espirito Santom, a umjesto njega ustoličio nekadašnjeg trenera Benfice Bruna Lagea. Drugim riječima, Portugalac je zamijenio svog sunarodnjaka.

45-godišnjeg Lage šira javnost upoznala je u siječnju 2019. godine kad je naslijedio Rui Vitorija na klupi lisabonskog giganta te već u prvoj sezoni donio naslov prvaka Portugala na stadion Luz. No, istu stvar nije uspio ponoviti naredne sezone pa je prošlog ljeta raskinuo suradnju s Benficom. Lage je Orlove iz Lisabona vodio na 74 utakmice u kojima je ostvario 49 pobjeda, 12 remija te 13 poraza.

Ime njegovog prethodnika na klupi Wolvesa Nuna Espirita Santa ostat će zlatnim slovima upisano na Molinexu. Naime, u četverogodišnjem mandatu Portugalac ih je doveo iz Championshipa do momčadi koja igra europska natjecanja. Međutim, razočaravajuće 13. mjesto iz netom završene sezone koštalo ga je raskida suradnje te odlaska s klupe The Wanderersa. Portugalac je pred potpisom za Crystal Palace gdje je prije mjesec dana otpušten Roy Hodgson. Vrijeme je da se ekipa iz Croydona pozdravi sa nogometom stare škole. Potvrda transfera očekuje se u narednim danima



Tagovi

WolverhamptonBruno LageNuno Espirito Santo

Ostale Vijesti