Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na Maksimiru se oprašta Ivan Bebek, ali ostaje u suđenju!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 09:19

Sa tri Nogometna Oskara Bebek je bio najbolji sudac HNL-a, ali zbog "dobne granice" ne može više biti na travnjacima već odlazi u VAR sobu

Vidjet ćemo tko će večeras igrati svoju posljednju utakmicu na Maksimiru. Znamo kako se oprašta Kevin Theophile a ima još nekoliko njegovih suigrača kojima bi Gorica mogla biti posljednja utakmica u dresu Dinama. Od Brune Petkovića, Luke Ivanušeca, Dominika Livakovića, Josipa Šutala

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, jedno je sigurno, uz Theophila se od HNL-a večeras oprašta Ivan Bebek. Najbolji sudac naše lige (tri osvojena Nogometna Oskara u kojima igrači biraju najbolje između sebe) nakon 23 godine posljednji put će puhnuti u zviždaljku i skinuti kopačke!


Sudac iz Rijeke odsudio je u prvoj ligi 317 utakmica u statusu glavnog suca. Debitirao je u ljeto 2000. u dvoboju Hrvatskog dragovoljca i Čakovca. Zanimljivo, tada je za klub iz Sigeta igrao Robert Prosinečki.


Iako je bilo određene nade kako bi Bebek mogao nastaviti, jer HNS posjeduje alat kojim se može produžiti “dobna granica” u određenim slučajevima, sasvim je izvjesno kako se to neće dogoditi. Naime, sreli smo nakon utakmice Rijeke i Dinama u tunelu Rujevice Brunu Marića koji je na pitanje o Bebeku bio rezolutan:

“Bebek odlazi na kraju sezone. Ne postoji šansa da nastavi”, rekao je šef sudaca koji nam je ostavio dojam kako ne postoji više prostor da se ta odluka preispita. Nismo inzistirali na dodatnom objašnjenju.

“Bilo je odlično suđenje u posljednjim kolima”, pohvalio se Marić.

“Možda je jedan od razloga što je Bebek sudio većinu važnih dvoboja”, odgovorili smo, ali nismo dočekali Marićevu reakciju…

Kako bilo, Ivan Bebek će od sljedeće sezone travnjak zamijeniti VAR sobom s obzirom na to da ga ne sprečava “dobna granica”.



Tagovi

Ivan BebekHNL

Ostale Vijesti