REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Musin agent za Germanijak: Boavista nema novca, Petrova sudbina u Portugalu bit će razriješena na ljeto

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 13:24

Istražili smo što se krije iza natpisa o interesu Benfice za Petra Musu, 23-godišnjeg golgetera Boaviste.

Petar Musa u Benfici?

Na prvu izgleda kao puka glasina. Naš 23-godišnji golgeter prošle sezone nije bio na najvišoj razini u Unionu iz Berlina, u 14 nastupa je zabio tek jedan pogodak uz tri asistencije, pa je odlazak na novu posudbu postao realnost. Musa, službeno i dalje igrač Slavije u koji je stigao još 2012. godine iz zaprešićkog Intera ovog je ljeta pronašao novi klub, portugalsku Boavistu, i čini se da je napokon proigrao na razini koja se od njega i očekuje.

Petar je, u 20 odigranih utakmica preko svih natjecanja skupio osam pogodaka i tome dodao još dvije asistencije što je bilo dovoljno da se probudi interes portugalskih velikana. Tako smo jutros saznali od predsjednika Slavije kako se Benfica interesira za 190cm visokog napadača, i da je momčad sa Luža u prednosti nad Boavistom iako Boavista ima priliku za otkup njegovog ugovora ukoliko Musa postigne broj pogodaka.

Predsjednik Tvrdik je otkrio i da je Boavista u financijskim problemima, da plaće kasne, a nije isplaćen ni iznos koji je dogovoren za samu posudbu.

Kako bismo dobili informaciju iz prve ruke, kontaktirali smo njegovog agenta Antonija Dedića koji je Germanijaku otkrio što se točno događa s Musom i kako bi moglo izgledati njegovo, čini se, ključno ljeto.

Naravno, za početak smo malo istražili što se događa u redovima Kockastih iz Porta. Dedić tvrdi da su financijski problemi stvarni, i da su plaće svima kasnije. Potvrdio je da Boavista nema novaca ni za sami iznos posudbe, zbog čega i pada tužba na relaciji Slavia – Boavista.

Bez obzira na sve probleme, Musa je, fokusiran. Kao pravi profesionalac skuplja nastupe i golove. Tvrdi Dedić, etablirao se u Portugalu i dokazao da može. “Istina je, u njegovom ugovoru stoji klauzula da Baovista ima pravo na otkup, ali samo ako zabije 12 golova, a ne deset. Isto tako, to vrijedi samo za golove u prvenstvu, ne i one u kupu.” Po toj računici, Musi fale još šest golova, no sve se čini da Boavista neće imati financijske mogućnosti ostvariti to pravo.

Postavlja se stoga pitanje, što dalje? Kaže Dedić, ponuda ima. “Benfica se interesirala još prije tri mjeseca. Imali smo i ponudu iz Engleske, ali i MLS-a, no naša misao vodilja u ovom trenu je da Petar mora igrati, no teško je dobiti takvu garanciju od zainteresiranih”. Musa ima i U-21 iskustva, a s ovakvim učinkom, koji bi se mogao i nastaviti na proljeće, kockasti dres će sigurno biti tema razgovora u nekoj bližoj budućnosti.

Pričao nam je i o Unionu koji ga je čak i htio otkupiti na ljeto, no neki neostvareni izlazni transferi su stopirali taj posao. Tamo je navodi, bilo i problema s prilagodbom, a tu je i jezična barijera. Sve u svemu, čini se da Musa tek treba pronaći klub gdje će se moći fokusirati samo na nogomet. U Berlinu je štekalo po pitanju prilagodbe, u Portugalu su financije, kao što vidimo – problem.

Zima je iza nas, Boavista je u opasnosti ispasti iz lige, a to je situacija iz koje Musa može samo profitirati. Zabije li još koji pogodak, pisat će se kako je spasio klub od ispadanja. Ispadnu li, slijedi vjerojatni egzodus. Ne sumnjamo da će biti interesa za 23-godišnjaka koji iza sebe već ima dovoljno iskustva za ozbiljne izazove koji ga čekaju u nastavku karijere.

Musu ćemo na djelu ionako već danas gledati u sklopu 21. kola portugalske Primeire. U goste im stiže Vizela, domaćin je u blagoj prednosti, premda ni gosti nisu baš za baciti.

(2.45) Boavista (3.15) Vizela (2.80)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

boavistaBenficaPetar MusaInter Zaprešić

Ostale Vijesti