REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Napokon transfer koji je čekao? Boavista gubi talentiranog Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 10:30

Kako je potvrdio predsjednik njegove matične praške Slavije, portugalski velikan je ozbiljno zainteresiran za našeg napadača.

Prošle sezone smo ga gledali u Bundesligi.

Petar Musa je, otkako je napustio zaprešićki Inter 2018. godine kako bi prešao u Slaviju, stalno na posudbama. Prvo je šetao po Češkoj gdje je nosio dres Viktorije Zizkov i kasnije Slovana iz Libereca, samo da bi početkom prošlog ljeta njegova Slavia pronašla idealno mjesto za 190cm visokog golgetera – Berlin. se stabilizirao u prvoj ligi, no Musa nije dobio puno prilika u njemačkoj prijestolnici. Upisao je 14 nastupa uz samo jedan pogodak i tri asistencije pa nije za čuditi da je Musa ubrzo vraćen u Prag.

Srećom, Musa je očito prekvalitetan da bi njegove partije prošle neopaženo. Upalilo je u Portugalu gdje je prošlog ljeta prešao u Boavistu, a tamo, napokon dobar učinak za našeg mladog reprezentativca. Upisao je do sad ravno 20 nastupa, zabio sedam pogodaka i k tome dodao dvije asistencije, i čini se da je došlo vrijeme za iskorak u karijeri 23-godišnjaka.

Kako tvrdi predsjednik Slavije Jaroslav Tvrdik, Musine partije u Boavisti privukle su interes portugalskih velikana, poglavito Benfice koja ga želi vidjeti u svojim redovima. Isto tako, bez obzira na činjenicu da Petar ima stavku u ugovoru s portugalcima da ga Boavista može otkupiti po desetom postignutom pogotku, čini se da će se u ovu priču mješati i FIFA. Kako tvrdi Tvrdik,

“FIFA je obustavila sve transfere Boavisti. Musa tamo ima i problem s dobivanjem plaće. Moguće je da ćemo taj ugovor raskinuti i on neće preseliti tamo. Vodeći portugalski klubovi su zainteresirani za njega. Javila nam se i Benfica. U Portugalu se proslavio i mi smo sretni zbog njega. Sigurno će ostvariti veliki transfer."

Musa se ima pravo nadati. Ljeto samo što nije, ako nastavi igrati u visokom tempu, nema razloga da ne ostvari transfer kakav priželjkuje. Odustane li Benfica, netko drugi će se sigurno javiti.



Tagovi

Petar MusaboavistaBenficaSlavia Prag

Ostale Vijesti