Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Može li Gorica prekinuti Hajdukov niz nepobjedivosti? Nisu ih dobili deset utakmica (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 08:00

Susret se igra od 17 sati

Gorica danas u 8. kolu dočekuje Hajduk s početkom u 17 sati (MaxSport1), u Turopolje stiže lider prvenstva, a stadion je već danima rasprodan što znači da se očekuje dobra atmosfera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Obje momčadi imaju manjih problema s izostancima. Domaćima zbog tri žuta kartona nema jednog od najboljih igrača, ne može nastupiti Merveil Ndockyt koji je poznat po svojim kvalitetama. Međutim trener Gorice Dinko Jeličić ne kuka, nada se da može iznenaditi Hajduk, jer nema što izgubiti

"Iz moje perspektive ovo je najlakša utakmica za pripremiti. Iz nje možemo puno toga izvući i dobiti. Motiv momčadi, kao i svih nas u stožeru je vrlo visok, uz ogroman respekt prema Hajduku, ali sigurno nećemo unaprijed otpisati tu utakmicu, dapače, mislim da možemo igrati ozbiljnu ulogu i očekujem pozitivan rezultat. Momčad je reagira još motiviranije i to bih istaknuo kao jako pozitivnu stvar i uvjeren sam da ćemo odigrati jako dobru utakmicu u nedjelju", rekao je Jeličić.

Gorica je pojačala posljednji red obrane, nakon osam godina u Hrvatsku se vratio Mario Maloča koji ima više od 200 utakmica za Bijele, a dugo vremena bio je i kapetan. U Hajduku je jedno vrijeme bio i Jurica Pršir koji nije nastupio za prvu momčad, ali je igrao za drugu. I on će sigurno biti motiviran protiv bivšeg kluba koji ga se na kraju priče riješio.

"Ovo je prvi put da sam s druge strane, moram priznati da nisam mislio da ću ikada igrati protiv Hajduka, ali to je život i tako se poklopilo. Nisam krio da sam navijač Hajduka, ali u ovih 90 minuta emocije su sa strane i napravit ću sve da Gorica uzme bodove. Mislim da smo jako dobro pripremljeni, znamo koje su njihove mane, a naravno znamo i da su Livaja i Odjidja najveća snage Hajduka. Mi se moramo koncentrirati i ako iskoristimo njihove minuse, kojih ima, mislim da možemo napraviti dobar rezultat", kazao je nekadašnji kapetan Hajduka koji je sada na suprotnoj strani.

Hajduku se pak na klupu vraća trener Ivan Leko koji je odslužio kaznu od pet utakmica suspenzije, a igrom slučaja susrest će se ponovno sa sucem zbog kojeg je 'nagrabusio'… Bijeli ne mogu računati na Dajakua i Diallo koji su ozlijeđeni, dok novo pojačanje, Aleksandar Trajkovski još nema prava nastupa, potpisao je tek u petak, prekasno za debi, a i pitanje je bi li odmah igrao s obzirom da još nije u optimalnoj formi.

U optimalnoj formi bio je Hajduk koji je skupio pet pobjeda u nizu, a onda ga je prije reprezentativne stanke 'presjekao' domaći poraz od Istre u posljednjim sekundama na Poljudu. Jedina dvojba koju Leko ima ima jest hoće li na polušpicu staviti Odjidju ili Benrahoua, dok će Dialloa u obrani vjerojatno zamijeniti Uremović koji je igrao u visokoj 6-0 pobjedi u Kupu protiv Omladinca.

„Nama je Gorica bila puno puta neugodna. Odigrali smo lani 0-0, remizirali su s Dinamom. Imaju novog trenera i miks mladih i starijih igrača. Bit ćemo motivirani za dobiti utakmicu. Bitno je imati igrače koji mogu prelomiti utakmicu, ali snaga tima je je još bitnija. Jedini cilj je pobjeda“, kazao je Leko.

Na pitanje o pozitivnoj seriji protiv Gorice koja traje više od dvije godine i deset susreta su bez poraza, rekao je sljedeće:

„Imali smo puno nizova, nastojimo ne gledati tradiciju i brojeve, znamo da imamo kvalitetu, ali to je samo 30 posto, energija je važna. Htio bih vidjeti da budemo fokusirani.“

Utakmica Gorica – Hajduk igra se s početkom u 17 sati. Sudac je Dario Bel (Osijek), pomoćnici su Goran Pataki (Đakovo) i Marjan Tomas (Vladislavci), četvrti arbitar je Ante Čulina (Zagreb). VAR je Ante Čuljak (Zagreb), a AVAR Ivan Vučković (Zagreb).


OČEKIVANI SASTAVI:

Gorica (4-2-3-1)


Hajduk (4-2-3-1)

 


Tagovi

HNK GoricaHajdukDinko JeličićMario MaločaIvan LekoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti