Reuters
Reuters

Mourinho prekinuo crnu seriju i pokvario debi Ševčenka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 22:26

Pobjeda Rome nakon dva uzastopna poraza.

U posljednjoj utakmici 13. kola Serie A Roma je s 2:0, pogocima Felixa Afena-Gyana u 82. i 94. minuti utakmice svladala Genou u Genovi i na taj način pokvarila debi Andreja Ševčenka na klupi svojeg novog kluba. Ovom pobjedom Roma je prekinula seriju od dva prvenstvena poraza i skočila na peto mjesto ljestvice, a Genoa je ostala 18. s tek jednom pobjedom u 13 prvenstvenih kola.

Milan Badelj igrao je do posljednje minute regularnog dijela utakmice kada je umjesto njega ušao Galdames i u 54. minuti zaradio je žuti karton, a Adrian Šemper cijelu je utakmicu proveo na klupi za pričuve.

Mourinhova momčad dominirala je kroz cijelu utakmicu, Genoa je na kraju ostala na tek jednom udarcu na suparnička vrata, dok je Mourinhova momčad uputila 18 udaraca i na kraju imala posjed lopte veći od 60. posto. Roma je do vodstva mogla već u 16., ali je pogodak Tammyja Abrahama poništen zbog igranja rukom.

Roma je tako do pobjede stigla kasnim pogocima, Henrikh Mikhitaryan povukao je loptu u 82., gurnuo na desnu stranu za ganskog napadača Afena-Gyana koji udarcem iz prve pogađa za prvi pogodak na utakmici (VIDEO). Isti igrač je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade sjajno odapeo i pogodio za konačnih 2:0.

Prekrasni pogodak Afena-Gyana za 2:0 pogledajte OVDJE.

Roma u idućem kolu dočekuje Torino, a Ševčenko će svoju prvu pobjedu na klupi Genoe tražiti protiv Udinesea u Udinama.

Serie A, nedjelja:

Sassuolo - Cagliari 2:2

Salernitana - Sampdoria 0:2

Bologna - Venezia 0:1

Inter - Napoli 3:2

Genia - Roma, 20:45



Tagovi

GenoaRomaSerie AJose MourinhoAndrej ŠevčenkoFelix Afena-Gyan

Ostale Vijesti