REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Više nema neporaženih momčadi u Serie A: Prvak uz Perišićev pogodak svladao Napoli u sjajnoj utakmici s pet pogodaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 19:38

Derbi pripao domaćinima.

U sjajnoj utakmici 13. kola Serie A, između trećeg Intera i vodećeg Napolija, Inter je slavio s 3:2, iako su Napolitanci zabili prvi i posljednji pogodak na utakmici. Piotir Zielinski donio je gostima vodstvo u 17., a Inter je izjednačio iz kaznenog udaraca kojeg je u 25. realizirao Hakan Calhanoglu. Preokret domaćinima donio je Ivan Perišić golom glavom nakon centaršuta Calhanoglua iz kornera, a na 3:1 povisio je Lautaro Martinez lijepim udarcem u 61. Konačni rezultat djelo je topovskog udarca Driesa Mertensa.

Ovom pobjedom Inter se približio vodećem Napoliju i Milanu na četiri boda zaostatka, a momčad Luciana Spallettija upisala je svoj prvi prvenstveni poraz u aktualnoj sezoni. Perišić je igrao do 89. minute, a Marcelo Brozović odradio je svih 90 minuta za Inter.

Prvu priliku na utakmici imao je Inter, ali je udarac Martineza glavom otišao kraj gola, da bi Napoli do vodećeg gola na utakmici stigao u 17., Insigne je povukao polukontru, dodao za Zielinskog koji krasnim udarcem matira Samira Handanovića za 1:0 vodstvo svoje momčadi.

Pogodak Poljaka možete pogledati OVDJE.

Inter je jako dobro reagirao nakon primljenog pogotka i nije dugo čekao na izjednačenje. U 23. lopta je udarila u ruku Kalidoua Koulibalyja nakon centaršuta Nicola Barrelle. Pregledavao se VAR no sve je bilo jasno. Inter je dobio jedanaesterac, a tu priliku Hakan Calhanoglu ovaj put nije propustio realizirati (VIDEO).

Utakmica se potom primirila, igralo se pretežito na sredini terena, Napoli je visokim loptama tražio svojeg 'target mana' Victora Osimhena no bez konačnog uspjeha. I, kada se činilo da će se na odmor otići s rezultatom 1:1, Calhanoglu je izveo korner, Perišić skrenuo loptu s glavom, Ospina je obranio, ali je lopta već punim obojmom prešla crtu. Inter je na odmor otišao s prednosti od 2:1.

Pogodak Perišića pogledajte OVDJE.

Nastavak utakmice je od prvog sučevog zvižduka bio uzbudljiv. Probao je Lautaro nakon ubačaja Calhanoglua, no Ospina je bio siguran. Uslijedio je pokušaj Hirvinga Lozana no njegov udarac završio je u bloku Milana Škriniara. Prvi napadač gostiju Osimhen u 55. morao je zbog ozljede napustiti igru, a nedugo nakon ulaska Petagne Inter je stigao do trećeg pogotka.

Nakon opasne situacije u kaznenom prostoru domaćina, Inter je odradio sjajnu kontru, Joaqun Correa je povukao loptu, dodao do Martineza koji udarcem s desne strane lijepo pogađa za 3:1.

Pogodak Martineza pogledajte OVDJE.

Napoli se nije predao i u 78. Dries Mertens fantastičnim topovski udarcem vraća nadu gostima da će ostati jedina neporažena momčad Serie A (VIDEO).

Do kraja utakmice Interov gol bio je pod opsadom, Napoli je imao nekoliko sjajnih šansi, od kojih najveću u 91. minuti kada je Mario Rui pucao glavom, Handanović odbio, a lopta je na kraju završila na prečki Interovog gola.

Veliku šansu za izjednačenje možete pogledati OVDJE.

Obje momčadi okreću se svojim europskim izazovima, a u idućem prvenstvenom kolu Inter gostuje kod Venezije, a Napoli dočekuje Lazio.

U ranijem terminu Sassuolo i Cagliari remizirali su 2:2, Venezia je slavila kod Bologne 1:0, a Sampdoria kod Salernitane 2:0.

Serie A, nedjelja:

Sassuolo - Cagliari 2:2

Salernitana - Sampdoria 0:2

Bologna - Venezia 0:1

Inter - Napoli 3:2

Genia - Roma, 20:45



Tagovi

InterNapoliSerie AItalija

Ostale Vijesti