REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Momčad mu je spasila glavu protiv Ville, no Ten Hagov posao i dalje visi o niti

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.12.23. | 09:31

Valjda ni sam Nizozemac nije vjerovao u preokret nakon očajnog prvog poluvremena

Erik ten Hag je već na poluvremenu uzeo mobitel u ruke i supruzi poslao poruku.

„Pakiraj nas, sutra letimo za Amsterdam“, vrlo vjerojatno je natipkao nizozemski trener u trenucima kada je njegov Man. United gubio s 0-2 od Aston Ville koja je u dosadašnjem dijeli sezonu dobila nadimak „ubojica divova“, nakon pobjeda nad Man. Cityjem i Arsenalom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Unai Emery održao je nogometnu ekspertizu u prvih 45 minuta, a s obzirom na igre i formu svoje momčadi, teško da je i Ten Hag vjerovao u riječi koje je izgovorio svojim igračima.

„Ne smijete prestati vjerovati. Ako nastavite vjerovati, pobijedit ćemo“.

Onda je, međutim, u drugi dio na teren istrčao neki drugi United. Pa je i Old Trafford, naviknut na gorke pilule posljednjih godina, počeo vjerovati. Garnachu je prvi gol poništen u 48., a onda se potentni ofenzivac razljutio i u 59. na asist Rashforda smanjio na 1-2. Golove Villinih McGinna i Dendonckera poništio je svojim drugim pogotkom u 71. minuti.

A onda je u 82. minuti United izborio korner. Izvođenja se prihvatio Bruno Fernandes, a nakon što se lopta odbila od kapetana Ville Johna McGinna, najbrže je reagirao kritizirani napadač Rasmus Hojlund, koji je zabijao u Europi, ali u Premier ligi se do utakmice s Villom nije sastao s golom. I onda je fino pogodio u suprotni kut. Koliko je Dancu značio taj pogodak, pokazala je zdušna proslava. Okružili su ga svi suigrači, a čak je i vratar Andre Onana dotrčao sa svojeg gola kako bi proslavio s Hojlundom, dok je Ten Hag supruzi javio „Zanemari, ostajemo još neko vrijeme“.

„Imao sam nekoliko razgovora s njim. Rekao sam mu kako je zabijao jako puno za Dansku i u Ligi prvaka i to je pokazatelj njegovih sposobnosti. Mora je i on sam povjerovati u to. Kada je napadač dugo bez pogotka to je uvijek problem, ali on ima jak karakter, jaku osobnost i to je ono što treba napadaču. Zabijat će sve više i više“, pričao je Ten Hag o Hojlundu nakon utakmice.

Pobjeda je ovo koja je nizozemskom stručnjaku kupila malo mira, budući da su ga nakon poraza od West Hama otočki mediji nazivali „hodajućim mrtvacem“, smatravši kako mu je vrijeme iscurilo.

No Ten Hagu je momčad spasila glavu. Barem za sada. Preostaje za vidjeti hoće li United povezati dvije pobjede. 30. prosinca gostuju kod Nottingham Foresta koji je na Štefanje slomio Newcastle s 3-1.



Tagovi

Premier ligaManchester UnitedErik ten HagAston VillaRasmus Højlund

Ostale Vijesti