REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

“Mogli smo prodati Gvardiola za 60 milijuna eura, ali RB Leipzig uopće nije htio pričati o tome”

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.02.22. | 08:20

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša mogao je nakon svega jedne polusezone u Bundeslige ostvariti najvećih hrvatski transfer svih vremena i tako s trona skinuti Matea Kovačića.

Joško Gvardiol nije samo budućnost, on je i sadašnjost. Iako još nema ni 20 godina, mnogi vjeruju da hrvatski branič ima sve predispozicje da jednog dana postane ponajbolji igrač na svijetu na svojoj poziciji. Dinamo ga je prije godinu dana prodao u RB Leipzig za oko 18 milijuna eura, s tim da taj transfer može jednog dana biti puno veći ukoliko se ispune određene stavke iz ugovora.

Hrvatski reprezentativac u Leipzigu je od ovog ljeta, ali prema riječima agenta Andyja Bare, Gvardiol je ovog siječnja mogao ostvariti najveći hrvatski transfer u povijesti.

“On je imao Leeds, koji mu je financijski više davao, ali i on se (kao i Dani Olmo, op.a.) odlučio za pravi put. I pogodio je. Mi smo njega sad mogli vrlo lako prodati za 60 milijuna eura, ali RB Leipzig uopće nije htio pričati o tome. Mi smo donijeli ponudu, ali oni nisu htjeli pričati. Ne mogu reći o kojem se klubu radi jer se posao nije realizirao i kako ne bih nekoga doveo u nezgodnu situaciju”, rekao je Andy Bara prilkom gostovanja u A1 Nogometnom podcastu.

Joško Gvardiol je ove sezone odigrao 27 utakmica za RB Leipzig u svim natjecanjima. Postigao je dva pogotka, toma dodao i dvije asistencije, a njegovu trenutnu tržišnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 25 milijuna eura.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Joško GvardiolAndy BaraRB Leipzig

Ostale Vijesti