REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Modriću dobre kritike unatoč 11-ercu, bio je savršen u dugim loptama

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.12.23. | 08:11

Marca je Modrićevu igru ocijenila sedmicom, dok je igračem utakmice proglasila Judea Bellinghama

Hrvatski veznjak Luka Modrić propustio je postati najstarijim Realovim strijelcem u povijesti Lige prvaka, njegov udarac s bijele točke nogom je obranio vratar Frederik Rönnow. Marca je Modrićevu igru ocijenila sedmicom, dok je igračem utakmice proglasila Judea Bellinghama koji je dobio devetku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U opisnoj ocjeni napominje se kako je Modrić krenuo kao zadnji vezni u paru s Valverdeom, te se komfornije osjećao u nastavku kad se niže spustio Kroos. Što se neiskorištenog kaznenog udarca tiče, napominje se kako je sreća tu uvijek važan čimbenik.

SofaScore je Modriću dao ocjenu 7.0. Imao je hrvatski veznjak 127 dodira s loptom, 96 % točnih dodavanja (108/113,bio je savršen u predaji dugih lopti (6/6), a imao je i četiri ključna dodavanja. Uz kazneni udarac, promašio je i jednu veliku priliku, a nije osvojio niti jedan od pet duela u kojima je sudjelovao.

Los Blancosi su protiv sastava koji je nedavno preuzeo Nenad Bjelica imali 74 posto posjeda lopte, veći broj udaraca (23-8) i veći broj udaraca nakon kojih je lopta išla unutar okvira vratiju (9-5).

Uz velik posjed lopte, Madriđani su se u utoprak iskazali i preciznim dodavanjima. Ancelottijeva momčad srušila je svoj ovosezonski rekord u broju preciznih dodavanja nakon što je iz 884 pokušaja predaje lopte to precizno napravila 839 puta (95 posto, Union 235, 78 posto). 

Što se ostalih igrača Reala i predaje lopte tiče, Dani Ceballos bio je na 97/103, Lucas Vazquez na 85/90, Jude Bellingham na 85/89, Nacho na 87/89... (G)




Tagovi

Luka ModrićCarlo AncelottiNenad BjelicaReal Madrid BLiga prvakaJude BellinghamFederico ValverdeToni Kroos

Ostale Vijesti