REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

VIDEO Hrabri Union Nenada Bjelice ostao bez europskog proljeća, Sučićev gol nije pomogao Red Bull Salzburgu da izbjegne poraz

uto. 12.12.23. | 23:00

Sjajna večer u Ligi prvaka!

Ponovno smo svjedočili sjajnom nogometu u najelitnijem klupskom natjecanju, a niti ovog puta nije nedostajalo pogodaka. U ranijem terminu je Lens s 2-1 svladao Sevillu Ivana Rakitića s 2-1, a PSV i Arsenal su odiragli 1-1.

Izvještaj s tih utakmica kao i pogotke pronađite OVDJE.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sasvim je očito kako je Nenad Bjelica odradio već sada veliki posao na psihološkom planu svojih igrača, jer – Union Berlin se hrabro nosio s madridskim Realu na Olimpijskom stadionu u Berlinu! Nije tu bilo polaganja oružja čak niti preokreta gostiju, no na koncu je ipak ovjeren poraz rezultatom 2-3.

Utakmica je bila raspucana, a već je sami početak nagovijestio što bi nas moglo čekati kada je Kepa obranio zicer Behrensu. Strasti su se stišale do konca poluvremena kada je prvo Luki Modriću Ronnow obranio jedanaesterac, a onda je Kevin Volland iz kontre bacio stadion u delirij.

Real je preokrenuo s dva pogotka Joselua, uzvratio je Kral, da bi konačnih 2-3 postavio Ceballos.

Ovim porazom Berlineri su ostali bez europskog proljeća.

Valja dodati i kako je Josip Juranović za domaći sastav igrao do 82. minute, a Modrić je odigrao čitav susret.

Union Berlin – Real Madrid 2-3

Strijelci: 1-0 Volland (45+2.), 1-1 Joselu (62., Rodrygo), 1-2 Joselu (72., Garcia), 2-2 Kral (85.), 2-3 Ceballos (89.).

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)


Napoliju je za potvrdu drugog mjesta u skupini C iza madridskog Reala bio dovoljan i bod iz dvoboja protiv Brage, ali je već nakon malo više od pola sata imao prednost od 2-0 autogolom Saathija (9-ag) i pogotkom Osimhena (33.) i na koncu slavio tim rezultatom.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport).

Kopenhagen i Galatasaray u dvoboj su posljednjeg kola skupine A ušli sa po pet bodova i bilo je jasno kako će pobjednik zauzeti drugo mjesto iza Bayerna, dok bi remi otvorio priliku Manchester Unitedu koji bi u tom slučaju mogao pobjedom protiv Bayerna do drugog mjesta.

Gol za prolazak dalje postigao je Lerager (58.).

Pogodak pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Galatsaray će na proljeće igrati u Europskoj ligi jer je ostao treći nakon što je Bayern na Old Traffordu svladao Manchester United sa 1-0 (0-0) pogotkom Comana (70).

Hrvatski reprezentativni veznjak Luka Sučić bio je strijelac za Salzburg, ali njegova je momčad izgubila na svom terenu od Benfice sa 1-3 (0-2) te pala s trećeg na četvrto mjesto u skupini. Nakon što su Di Maria (32.) izrano iz kornera te Rafa Silva (45+1) u prvom dijelu doveli Benficu u prednost od 2-0, Sučić (57.) je početkom nastavka udarcem sa 20-ak metara koji se odbio od bloka gostujućeg stopera smanjio na 2-1. I s minimalnim porazom Salzburg bi ostao treći u skupini, ali je Cabral (90+2) u sudačkoj nadoknadi pogodio za konačnih 3-1 za Benficu i prolazak portugalskog velikana u Europsku ligu.

Luka Sučić je odigrao čitav susret za Salzburg kod kojega je Roko Šimić ušao u igru u petoj minuti sudačke nadoknade, dok je Petar Musa odigrao drugo poluvrijeme za Benficu.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

U utakmici za prvo mjesto u skupini Inter i Real Sociedad su u Milanu odigrali 0-0 pa je španjolski sastav završio na prvom, a talijanski na drugom mjestu. Oba kluba su osvojila po 12 bodova, Benfica i salzburg su natjecanje završili sa po četiri boda, no na kraju je Benfica treća, a Salzburg četvrti.



Tagovi

Tekstualni prijenos uživouživoLiga prvaka

Ostale Vijesti