REUTERS/Ahmed Yosri
REUTERS/Ahmed Yosri

Modrić: Nadam se da ću još nekoliko godina igrati za Real Madrid, dogovorit ćemo se za dvije minute

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.01.22. | 09:04

Luka Modrić je sa 36 godina i 129 dana bio MVP finala španjolskog Superkupa, a predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez izjavio je da je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije dostojan ponovnog osvajanja Zlatne lopte.

Luka Modrić osvojio je 18. trofej s Real Madridom, naravno da mu računamo i ono klupsko Svjetsko prvenstvo 2014. godine na kojem nije nastupio, ali je i tada bio član Kraljevskog kluba. Izabran je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije za najboljeg igrača (MVP) španjolskog Superkupa održanog u saudijskom Rijadu, u finalu je zabio i vodeći pogodak Athleticu, dok je za konačnih 2-0 strijelac bio Karim Benzema s bijele točke. U završnici je vratar Los blancosa obranio kazneni udarac Raulu Garciji.

“Bez pretjerivanja, ali Courtois i Modrić su najbolji na svijetu na svojoj poziciji. Vratar broj jedan i Modrić u zavidnoj formi, dostojnoj ponovnog osvajanja Zlatne lopte”, izjavio je nakon osvajanja prvog ovosezonskog trofeja predsjednik Real Madrida Florentino Perez. Naravno da je produženje Modrićeva ugovora samo formalnost, čeka se samo najbolji trenutak za objavu, koji će odrediti marketinški stručnjaci.

“Nisam se umorio od pobjeđivanja. Ovaj klub nas je naučio da je najvažnije osvajati. Svaki trijumf s Real Madridom je ogroman. Jako smo sretni zbog ovog trofeja, ali nismo još ništa napravili. Na polovici smo natjecanja i moramo ovako nastaviti. Očekujem da još nešto osvojimo do kraja ove sezone”, kazao je Modrić za španjolsku Marcu.

U 37. godini, točnije, s navršenihg 36 godina i 129 dana, postao je Luka najstariji strijelac ovog natjecanja, ali i najstariji strijelac Real Madrida u zadnjih 46 godina.

“Puno se govori o dobi nogometaša. No, ja uživam kao nikad u karijeri, sad još i više jer nikad ne znate koliko ćete trajati na ovoj razini. Nadam se da ću nastaviti još nekoliko godina, jer za me nema ničeg boljeg nego biti igrač Real Madrida. Ne sviđa mi se govoriti o sebi, ali osjećam se dobro”.

Što se, pak, tiče, spomenutog produženja ugovora koji mu ističe u lipnju, Lukita je rekao:

“Ništa, uvijek sam s klubom imao dobar odnos i sigurno ćemo se ponovno smorazumjeti. Nikad mi nije trebalo duže od dvije minute da se dogovorimo o obnovi ugovora i sigurno ćemo se dogovoriti opet. Zna se moja želja i sigurno i klub želi isto”.

Što se, pak, tiče svog odnosa s trenerom Carlom Ancelottijem, Modrić je poručio:

Puno mi je znači u karijeri, i kao osoba i kao trener. Njegov način ponašanja I vođenja momčadi je impresivan. Otkako je došao davao mi je puno povjerenja i samopouzdanja. Kad imate nekog takvog uza se možete napraviti sve što hoćete”, poručio je Lukita, kako ga od milja zovu navijači Real Madrida.

I tako, ‘Planet Real’ slavi trofej nakon 549 dana, slavi i našeg Luku Modrića, koji je radio razliku na terenu i u polufinalu protiv Barcelone i u finalu protiv Athletica. Nije sazrio samo Luka, koji igra racionalnije nego ikad, nego i španjolski novinari, koji redom ističu da treba uživati u Modrićevim igrama i biti sretan da još postoje igrači poput njega. Na radost je to i hrvatske nogometne reprezentacije, u kojoj će njen kapetan trajati dokle bude htio.


Tagovi

Luka ModrićReal MadridHrvatskaSuperkupŠpanjolski SuperkupFlorentino Perez

Ostale Vijesti