REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

"Modrić će nedostajati, ali moramo prihvatiti da uskoro više neće igrati za reprezentaciju"

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 28.08.21. | 21:34

Kapetan reprezentacije zbog ozljede propušta kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Hrvatska reprezentacija će u srijedu u Moskvi igrati portiv Rusije 4. kolo kvalifikacijaza Svjetsko prvenstvo u Kataru. Izbornik Zlatko Dalić u toj utakmici ne može računati na kapetana Luku Modrića koji ima problem s ozljedom aduktora pa će pauzirati ovo okupljanje reprezentacije. Umjesto Modrića pozvan je Lovro Majer, kojem je aktiviran pretpoziv.

Ne može Dalić na njega računati ni protiv Slovačke, a eventualno bi se mogao pridružiti reprezentaciji za susret sa Slovenijom 7. rujna na Poljudu.

„Luka će nam jako nedostajati, kapetan je, zna se koliko nam znači. Ali moramo shvatiti i prihvatiti da će Luka izostati s nekih utakmica, a uskoro više neće igrati za reprezentaciju, zbog svoje dobi. Moramo se priviknuti na to i drugi igrači moraju preuzeti odgovornost i dati više da ga nadomjeste. Cijela momčad mora prihvatiti njegovu ulogu, Perišić, Lovren, Brozović, Vlašić i drugi moraju preuzeti veću odgovornost i napravit ćemo ono što želimo, a to je dobar rezultat u ovom ciklusu. Moramo to iznijeti kao momčad.“, rekao je Dalić u razgovoru za Novu TV.

Postoji mogućnost da se kapetan reprezentacije priključi suigračima protiv Slovenije, a to bi volio i Dalić.

„Nadam se da će se priključiti, ali nećemo ništa forsirati i silovati, opterećivati ga. Luka treba i nama i Realu i bit ćemo oprezni“, zaključio je izbornik za Novu TV.


Tagovi

Luka ModrićZlatko Dalić

Ostale Vijesti