Screenshot
Screenshot

Modri odustaju od Frigana, Satriano je najrealnija opcija, a nova meta je suspendirani bek Santosa!?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.07.23. | 08:30

U Maksimiru svakodnevno nove informacije, a one iz Brazile govore o pokušaju dovođenja Lucasa Piresa. Na posudbu

Ima li novosti oko pojačanja? To je već postala poruka, koja nas dočekuje umjesto 'dobro jutro', a često i umjesto 'laku noć'. Svaki dan pojavi se neko novo ime na popisu potencijalnih novih Dinamovih igrača, mediji sa svih strana svijeta pišu o interesu Dinama za nekog igrača. U Maksimiru ništa ne potvrđuju niti ne demantiraju, samo u 'offu' potvrđuju da je lista igrača koje prate dugačka i široka, da su neka imena već otpala, neka nova dolaze na popis. A kad će netko doći i u Maksimir, to je još uvijek nepoznanica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najnovija vijest stiže iz Brazila, tamošnji mediji pišu da su Modri zagrizli za Lucasa Piresa, 22-godišnjeg lijevog neka Santosa. Pires je, inače, trenutno suspendiran u klubu, izbačen iz momčadi, jer se prije tjedan dana zakačio s navijačima u jednom noćnom klubu. Oni su mu valjda zamjerili što je do jutarnjih sati bio vani zajedno s još jednim suigračem, za incident su saznali u Santosu i Piresa kaznili s 50 posto plaće i micanjem iz prve momčadi. I stavili ga, neslužbeno, na transfer listu, a navodno za njega traže oko dva milijuna eura. Međutim, zasad je najkonkretnija ponuda Dinama, koji Santosu, opet navodno, nudi posudbu s pravom otkupa, što je postala u ovom prijelaznom roku ustaljena Dinamova praksa. Nije tajna da Modri tragaju za lijevim bekom, da je to pozicija, koju Bišćan želi popuniti, ali pitanje je li Brazilac prava opcija, s obzirom na ponašanje. Brazilci su takvi, ako već izalze u noćne klubove u neprimjereno vrijeme, rijetko to učine samo jednom. Ili im je u krvi, ili nije!

A dok se čeka neka čvršća potvrda interesa za Piresom, sve se više priča o Martinu Satrianu, urugvajskom napadaču Intera, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Empoliju. Zabio je samo dva gola, Empoli ga ne želi otkupiti, Inter gleda opcije nove posudbe i tu je u priču ušao Dinamo. Modri već neko vrijeme rade na tom transferu, ali, kao i kod mnogih igrača iz inozemstva, najveći je problem nagovoriti igrača na dolazak u HNL. Pogotovo ako bi to opet bila posudba s opcijom otkupa. No, ipak, od svih igrača koji su se zadnjih dana spominjali u kontekstu Dinama, Satriano se čini kao najrealnija opcija za Bišćanov napad, što, naravno, ne znači da će on i doći. Ovaj prijelazni rok u Maksimiru pokazao je već da se ništa ne može tvrditi sa sigurnošću. Jako su u Dinamu zagrijani i za još jednog Interovog igrača, 21-godišnjeg Luciena Agoumea, defenzivnog veznog, međutim, njega će ipak biti teže dovesti.

S obzirom da Modri traže napadače diljem svijeta, sve više se gasi interes za Matijom Friganom. Damir Mišković i Rijeka ne odustaju od svojih zahtjeva, Dinamo je ponudio koliko je htio i ne planira ići izvan tih gabarita, u Maksimiru u neslužbenim razgovorima ponavljaju da se u inozemstvu može naći jeftinije i barem jednako kvalitetne igrače od onih u HNL-u. Stoga su se, izgleda, u Dinamu bacili na taktiku 'iscprljivanja', nadajući se da će HNL klubovi, između ostalih i Rijeka, ali i Lokomotiva (Kačavenda, Stojković) ako ne prodaju svoje skupe eskponate, na kraju prijelaznog roka zakucati na maksimirska vrata i prodati ih povoljnije. A dotad, Modri se više okreću europskom tržištu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lucas PiresGNK DinamoSantosIgor BišćanDario Šimić

Ostale Vijesti