Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bernauer zasad nije oduševio, Sučić na pragu prvih 11, Bočkaj puše za vrat Ljubičiću

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 04.07.23. | 08:01

Sve je jasnija slika Dinamove momčadi na pripremama u Sloveniji

"Nisam razmišljao na način je li to udarni sastav za Superkup, ali u prvom poluvremenu na terenu je bila jača momčad", rekao je Dinamov trener Igor Bišćan, nakon pobjede Modrih u srazu s bugarskim CSKA 1948. Pet minuta pada koncentracije i dva primljena pogotka poremetili su rezultat, jer konačnih 3-2 nisu realan odnos snaga, Dinamo je odigrao dobro partiju, mogao i trebao uvjerljivije slaviti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, zaigrali su u prvih 45 minuta i reprezentativci, odmah se primijetila druga dimenzija Dinamove igre, Bruno Petković još jednom je pokazao koliko je, kad je raspoložen, važan za Modre, a bez obzira na Bišćanov komentar, ne možemo se oteti dojmu da je tih prvih 11 iz prvog poluvremena najbliže i udarnoj postavi za početak sezone. Naravno, uz pretpostavku da dotad nitko ne napusti Maksimir i da idućih dana na dođe neko pojačanje, koje bi odmah moglo biti prevaga. Prema onome kako 'diše' Dinamo i kako, u ovom trenu, razmišlja Bišćan, Dinamo bi protiv Hajduka u Superkupu mogao istrčati s tek jednom promjenom u prvih 11 u odnosu na utakmicu sa CSKA-om 1948, s Baturinom umjesto Emrelija. I, naravno, Livakovićem umjesto Nevistića, ako Livi tada još bude u Maksimiru, jer njegov se transfer sa svih strana svijeta dodatno kuha iz dana u dan.

Nevistić - Ristovski, J.Šutalo, Perić, Ljubičić - Mišić, Sučić - Špikić, Emreli, Ivanušec - Petković. To je bilo prvih 11 Dinama u tom dvoboju, zapravo, nije to ništa iznenađujuće, generalno je to momčad, uz izostanak Baturine, koja je kao udarna i završila prošlu sezonu. U toj se priči dosad nametnulo jedno novo ime, Petar Sučić. Od prvog dana priprema pokazao se kao ugodno iznenađenje, sve tri utakmice (Dugo Selo, Koper, CSKA 1948) odradio je na visokoj razini, s puno trke, rada za momčad, a zna i ući iz drugog plana i sve čvršće drži mjesto Mišićeva partnera na sredini terena. Marko Bulat, koji je slovio kao igrač predoređen za tu poziciju, bio je s U21 reprezentacijom, tek će se danas priključiti i pitanje je može li do 15.srpnja uvjeriti Bišćana da ipak on zaslužuje povjerenje u startnih 11. Da sezona počinje sutra ili za tri dana, Sučić bi sigurno bio prvotimac.

"On dobro radi, sluša, suigrači su ga odmah prihvatili, dobar je", kazao je o Sučiću Bišćan i time, na neki način, potvrdio da s njim ozbiljno računa.

Isto tako, da sezona počinje za koji dan jasno je da među starterima ne bi bio Maxime Bernauer. Jedina dosadašnja Dinamova prinova još nije pokazala da je i pojačanje, Francuz ima svoje vrline, zna s loptom, sudjeluje u igri, no, ima problema u igri bez lopte, malo je 'mekan'. U sve tri utakmice imao je jednu ili dvije velike greške u postavljanju, ova protiv Bugara stajala je Modre primljenog pogotka. Krivo je procijenio let lopte, preskočila ga je i potom završila iza Zagorca. Bišćan je nakon utakmice nekoliko minuta razgovarao s Bernauerom, objašnjavao mu što treba popraviti i kako se postavljati, očito je da ni on nije posve zadovoljan onime što je Bernauer dosad pokazao. No, kad pričamo o Bernaueru, uvijek se treba sjetiti Rasmusa Lauritsena. Danac je u svom debiju u Varaždinu, u prvih pola sata napravio nekoliko kardinalnih propusta, 'plivao' je po Dinamovu šesnaestercu, mnogi su se zapitali koga su to Modri doveli i hoće li biti jedan od najvećih promašaja. A onda je ubrzo proigrao i postao jedna od najčvršćih Dinamovih karika, stigao i na prag reprezentacije.

Zato ne treba o Bernaueru donositi konačne zaključke, možda mu samo treba više vremena za prilagodbu i uigravanje s momčadi, ali u ovom trenu ne impresionira, nimalo. Josip Šutalo i Dino Perić čvrsto čuvaju svoj status prvog stoperskog tandema, može ga poremetiti tek Šutalov odlazak iz Maksimira. Vratio se Boško Šutalo, koji je tek na početku dugog puta povratka u formu, Jakov Gurlica je na pragu odlaska na posudbu u Bravo, Mauro Perković se, kao i Baturina i Bulat, tek danas priključuje momčadi. Tako da će Bernauer sigurno imati prilika i minuta, ali, definitivno, nije se nametnuo kao starter za početak sezone.

Spomenimo još jedno ime iz drugog plana. Petar Bočkaj pokazuje rast forme i fizičke spreme, bio je razigran i u ovoj zadnjoj utakmici, donio je početkom drugog dijela nekoliko opasnih situacija pred golom CSKA-a, njegovi udarci i ubačaji imaju posebnu 'moć'. Iako je jasno je Robert Ljubičić i kod Bišćana zadužio poziciju lijevog beka, premda ga trener često prebacuje i u sredinu, Bočkaj mu iz utakmice u utakmicu puše za vratom i nameće se kao ozbiljna opcija. Ako već ne za prvih 11, onda sigurno kao jedno od kvalitetnih rješenja na klupi. Bišćan je još po dolasku u Dinamo kazao da računa s Bočkajem, da ga želi dovesti u pravu formu, a Bočkaj na ovim pripremama ide tim putem.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Maxime BernauerPetar SučićIgor BišćanGNK Dinamopripreme

Ostale Vijesti