Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Modri do daljnjega bez sportskog direktora, Butini treba odgovarajuća licenca

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.06.22. | 12:15

Trener Ante Čačić će raditi popis tko će na pripreme, prozivka je u ponedjeljak 13. lipnja

U utorak je održana samo redovna sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, bez posebnog priopćenja. Potvrđena je, jasno, odluka Uprave da Ante Čačić koji je šampionski završio sezonu, dobio je ugovor na jednu plus jednu godinu, kao najbolje od mogućih trenerskih rješenja koja su bila u ozbiljnom razmatranju.

Nije još objavljena odluka o novom sportskom direktoru, dosad su tu funkciju obavljali treneri (Zoran Mamić, Damir Krznar i Željko Kopić), a u najužoj konkurenciji bili su Tomislav Butina i Ivan Mance. Potonji je radio u šampionskoj Rijeci, trenutno je na Cipru, no po svemu sudeći neće se ovo ljeto vratiti u Hrvatsku, pa tako ni preuzeti taj posao u Maksimiru.

Ostaje tako Tomislav Butina, direktor omladinske škole, na tom je mjestu je naslijedio Željka Kopića, kad je ovaj iz kancelarije preselio na klupu. Tomo Butina je lojalan kadar, stručno se usavršava, no još nema potrebnu licencu (najmanje PRO ili UEFA A, kao bivši reprezentativac) da bi mogao službeno biti sportski direktor (formalno se dok netko čeka licencu voditi može Marijan Vlak, provjereni Dinamov vojnik). Međutim, po svemu što smo saznali iz različitih izvora, Butinu se priprema da u (bliskoj) budućnosti preuzme tu funkciju. Njega to intrigira, no treba naglasiti i da se Bućo odlično snašao na čelu škole, ima smisla za nadzor napredovanja mladih i balansiranje sa željama njihovih roditelja i menadžera.

Kako bilo, Ante Čačić će raditi popis tko će na pripreme, prozivka je u ponedjeljak 13. lipnja, krajem tjedna će se preseliti, najvjerojatnije ponovno u Sloveniju, Murska Sobota, kao i proteklih ljeta, ali drugi hotel.

Bit će pročišćavanja svlačionice, neće na pripreme više od 25 igrača s vratarima, Čačić nije više prakticirao ni u prethodnim mandatima, no ne smije se zaboravtii da prva dva tjedna neće biti reprezentativaca koji participiraju u Ligi nacija. Mnogi od prekobrojnih ili (pre)mladih naći će mjesto na dvojnu registraciju u novom klubu partner Inter-Zaprešiću, odakle će ih se moći tijekom sezone povući ako će zatrebati.

Također, prvog dana priprema trebali bi se priključiti Josip Drmić i Robert Ljubičić, koji bi tih dana u Zagrebu trebali biti i svečano, službeno predstavljeni.

Tko će otići? O tome će se pregovarati u hodu, ovisno o ponudama, no po svemu sudeći neće biti ponuđeni novi ugovori Kevinu Theophile-Catherineu, Ameru Gojaku i Komnenu Andriću, pa to automatski znači da s es njima neće natezati oko odšteta, kad se pojave zainteresirani kupci. Dolasci? Srednji branič i ‘desetka’ se trenutno u Maksimiru ponajviše traže, ali ovisi i o iznenadnim odlascima, dakako.



Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebTomislav ButinaAnte ČačićIvan Mance

Ostale Vijesti