Rob Gray-USA TODAY Sports
Rob Gray-USA TODAY Sports

MLS na Kvarnerski pogon: Bivši kapetan Rijeke strijelac za Real Salt Lake (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 16:45

Na susretu njegovog Salt Lakea i Portlanda nastupala su čak tri bivša igrača Rijeke!

Kako javlja Novi List, riječka kolonija rano jutros je zagospodarila terenom u dalekom Oregonu u SAD-u. Portland Timbers su ugostili Real Salt Lake, a na terenu su se našla čak tri igrača s hrvatskom putovnicom, svi redom bivši igrači Rijeke.

Premda je Kreilachov Salt Lake već u 29. minuti gubio 2:0, gosti su se do kraja utakmice nekako stabilizirali, in a kraju upisali samo minimalan poraz. Završilo je 3:2 za domaće, a Kreilach je u 80. minuti postigao počasni pogodak. Najbolje trenutke s utakmice i Kreilachov pogodak možete pronaći OVDJE.

Što se ostalih nogometaša tiče, za Portland nastupa Dario Župarić, član šampionske generacije Rijeke. Tu je i već spomenuti Kreilach koji je u Rijeci startao godinu kasnije. Koliko mu dobro ide u MLS-u najbolje se vidi po uvrštenju u all-star ligaški tim.

Toni Datković je najmanje poznat od trojica. Također je prve ozbiljnije nogometne korake napravio u Rijeci, no njega je nogomet zbilja selio po cijelom svijetu. Prvo nekoliko postaja po Sloveniji, potom Lokomotiva, pa Huesca, pa Aris, pa opet posudbe u Španjolskoj (Cartagena), i prije mjesec dana posljednja i dalje aktualna postaja – Real Salt Lake.

Inače, u MLS ligi nastupa pet Hrvata. Marko Marić je vlasnik hrvatske putovnice ali nikada nije igrao u HNL-u, dok je Roberto Punčec poznat navijačima Varaždina i Rijeke. Među Hrvatima u ligi je i jedan sudac, također Riječanin. Edvin Jurišević već godinama sudi u MLS-u, a imao je i čast dijeliti pravdu iz VAR sobe na netom završenim Olimpijskim igrama…


Tagovi

Damir KreilachMLSDario ŽuparićToni Datković

Ostale Vijesti