Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

Mladi Vatreni bildaju samopouzdanje uoči Portugala, ali utakmice s unaprijed upisana tri boda ponekad znaju biti jako opasne (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.03.24. | 08:00

Utakmica se igra na Estadi Nacional u Andorra la Velli (19 sati), a prijenos je na Max Sportu 1.

Iako se voli naglasiti kako ‘danas svi igraju nogomet’, mladi Vatreni ovog četvrtka ipak ne bi smjeli imati prevelikih problema u kvalifikacijskoj utakmici za Euro U21 protiv Andore. Izabranici Dragana Skočića svjesni su uloge favorita te se od njih očekuje rutinsko slavlje u petoj najmanjoj europskoj državi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mladi Vatreni jedina su reprezentacija u skupini G koja nije upisala poraz u ovim kvalifikacijama, ali su isto tako reprezentacija koja je dosad odigrala najmanje utakmica u skupini. Trenutno su, s 10 bodova iz četiri ogleda, na trećem mjestu, a s eventualnim, odnosno vjerojatnim slavljem protiv Andore, preuzet će drugu poziciju od Grka koji su u dvije utakmice više od Skočićeve družine skupili svega jedan bod više.

Za ovaj ogled izbornik nije mogao računati na nekoliko igrača, da bi onda u posljednji trenutak ostao i bez Krivaka i Katinića. Umjesto veznjaka Lokomotive Skočić nije nikoga zvao, dok je kao zamjena za Katinića pozvan Prpić.

Iako Andora U21 već četiri i pol godine nije slavila, posljednja momčad koju su u kvalifikacijama za Euro U21 pobijedili bila je – Turska! Da ne bi bilo zabune, Turci su tu utakmicu odigrali s praktički najjačim snagama! Na golu je bio Bayindir (danas vratar Manchester Uniteda), u obrani Turkmen (Trabzonspor), u veznoj lini kapetan Ozcan (Basaksehir), dok je u vrhu napada bio Halil Dervisoglu (Galatasaray) kojeg su tada pratili najveći svjetski klubovi. No, Cucu je već u sedmoj minuti doveo domaćina u vodstvo, potom je u 86. Cenk Özkacar (danas igrač Valencije) zaradio crveni karton, da bi samo minutu kasnije konačnih 2-0 postavio Jordi Alaez.

Sve ovo ističemo samo kako bismo napomenuli da mladi Vatreni prvo trebaju skočiti, a tek onda reći hop. Jasno da je kvaliteta na strani Hrvata, ali bila je i na strani Turaka koji su tada došli na ‘izlet’ koji će na kraju pamtiti zauvijek…

Skočić će sigurno promiješati malo karte zbog čega je teško predvidjeti udarnih 11, ali svakako bi se u vrhu napada trebao naći Matija Frigan. Sad, hoće li uz njega na Andorce jurišati Matanović, Ljubičić ili Crnac, tek treba vidjeti…

“Nema podcjenjivanja. Ne mislim da nas očekuje lagan posao, moramo ući koncentrirano u utakmicu od prve minute jer nam se ranije znalo dešavati ranije da u početku budemo malo opušteniji pa onda odmah primimo pogodak. Takve stvari onda unesu nervozu u momčad, a kako bismo to izbjegli moramo utakmicu ozbiljno shvatiti i ući 100 posto u ovu utakmicu”, rekao je Matija Frigan u najavi utakmice, da bi se onda osvrnuo na sljedećeg protivnika – Portugal.

“Bit će zahtjevnija, ali bit će to i jedna lijepa utakmica. Znamo da Portugalci vole igru, znamo kakav stil nogometa gaje, mi ćemo se svakako ići nadigravati, a onda na kraju nek pobijedi onaj koji to zasluži”, dodao je napadač belgijskog Westerloa koji, zanimljivo, još uvijek čeka na svoj prvijenac u dresu U21 reprezentacije. Utakmica protiv Andore za to mu je idealna prilika…

Budući da bi Hrvatska protiv Andore trebala od prve minute krenuti u napad, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Skočić opet utakmicu započne s nominalnim desnim krilom Bukvićem na poziciji lijevog beka što je on u mladoj reprezentaciji uglavnom i igra. U sredini vezne linije svakako bi trebao biti Veldin Hodža koji ove sezone igra sjajno u dresu Rijeke, a pored njega bi trebao biti i Lovro Zvonarek koji je nedavno upisao svoj debi za prvu momčad Bayerna.

Podsjetimo, nakon utakmice protiv Andore, mladi Vatreni otputovat će u Portugal gdje ih 26. ožujka očekuje utakmica protiv trenutnog lidera skupine.

Očekivani sastav Hrvatske (4-4-2):



Tagovi

Hrvatska U21Dragan SkočićMatija FriganKvalifikacije za U21 Euro 2025.kvalifikacije za U21 EuroAndora

Ostale Vijesti